Hoe kan ik mijn opnames aangeven?

De opnames van je artistieke prestaties kan je makkelijk aangeven via de knop “PlayRight portal“. Zo kom je in het beveiligde online loket waar je door middel van je e-mailadres en je paswoord toegang krijgt tot je online dossier.

Je kan je artistieke prestatie volgens het type opname aangeven via de verwante knop in jouw online dossier:

  • Muziek: De artistieke prestaties die je als muzikant levert in het kader van een muziekopname. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen klassieke en niet-klassieke muziekopnames.
  • Audiovisueel: De niet-muzikale artistieke prestaties die je als acteur levert in het kader van een audiovisuele opname.
  • Dubbing en post-synchronisatie: De artistieke prestaties die je als acteur levert in het kader van een stemopname, voice-over
  • Muziek in audiovisueel: De artistieke prestaties die je als muzikant levert in het kader van een audiovisuele opname, concert, geluidsband voor een film/serie…

Allereerst kies je het type opname en door op “Aangifte toevoegen” te klikken, opent een formulier waarin je je informatie kan toevoegen.

Hoe kan ik mijn muzikale prestatie op een correcte manier aangeven?

Het is noodzakelijk om alle verplichte velden in te vullen en de volgende informatie achter de titel en tussen de haakjes aan te duiden:

  • Wanneer het om een concert gaat en in welk jaar het werd opgenomen. Voorbeeld: … (live 2013). Of wanneer het om een live passage op de radio gaat: ….(live Radio X 2017)
  • Wanneer het om een andere versie dan het origineel gaat. Daarmee bedoelen we dat er een nieuwe opname gebeurde: zoals een akoestische versie,  voorbeeld: …..(akoestisch) of een meer recente versie met nieuwe muzikanten ; voorbeeld: …. (Versie 2017).