Is er een deadline om mijn opnames aan te geven?

JA!

De eerst volgende deadline is 31/12/2018 voor muziekopnames referentiejaar 2015 en voor audiovisuele opnames referentiejaren 2011 & 2012. Het volledige overzicht van de deadlines en lopende verdelingen kan je hier raadplegen.

PlayRight adviseert om al je opnames zo snel mogelijk aan te geven. Dit is de manier bij uitstek om zoveel mogelijk rechten die je toekomen al bij de eerste verdeling te ontvangen.

Geef je je opnames niet onmiddellijk aan, dan zijn er twee scenario’s mogelijk:

  • hebben je aangiftes betrekking op een referentiejaar dat we nog niet hebben afgesloten en dien je je aangiftes tijdig in, dan zullen die aangiftes een uitbetaling van de rechten tot gevolg hebben. Rechten die we door middel van de “virtuele casting” voor jou reeds hadden gereserveerd.
  • hebben je aangiftes betrekking op een referentiejaar waarvoor de deadline voor aangiftes is verstreken (een jaar dus dat we hebben afgesloten), dan zal je voor dat specifieke referentiejaar geen rechten meer ontvangen. Maar het blijft belangrijk om dan toch nog alle aangiftes te doen: als de opname later opnieuw wordt verspreid, dan zal je voor dat latere referentiejaar wel nog naburige rechten ontvangen, op voorwaarde natuurlijk dat je de deadline voor dat referentiejaar wel degelijk respecteert.

Aarzel ook niet om onze rubriek “Nieuws” te raadplegen om op de hoogte blijven van de nieuwste informatie over de verdeling van de rechten.