Vacature Project Manager PlayRight+

23 juni 2020

Omschrijving PlayRight et PLAYRIGHT+

PlayRight is een beheersvennootschap en staat in voor het collectieve beheer van de naburige rechten van uitvoerende kunstenaars (muzikanten, zangers, acteurs en dansers). We innen, beheren en verdelen de vergoedingen waarop uitvoerende kunstenaars wettelijk recht hebben, zoals de vergoeding voor de privé-kopie, de billijke vergoeding en de leenrechtvergoeding. Meer dan 16.000 binnen- en buitenlandse artiesten zijn aangesloten bij PlayRight.

PlayRight werkt met een team van 19 vrouwen en mannen in hartje Brussel (Quartier Maritime). Onze kantoren zijn bijzonder goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bus, metro, tram).

PlayRight+ is een afdeling binnen PlayRight die in het kader van de sociale, culturele en educatieve werking van de vennootschap zich in het bijzonder buigt over de juridische en de sociaal-economische positie van uitvoerende kunstenaars. Belangenbehartiging, onderzoek, sectorondersteuning, sensibilisering, internationalisering en professioneel advies zijn daarbij de focuspunten.

Om dit departement te versterken is PlayRight op zoek naar een Project Manager.

Beschrijving van de functie

Samen met de Legal Advisor van PlayRight+ geef je vorm aan het departement.

Je ontwikkelt samen met de Legal Advisor projecten die worden opgezet in het kader van de missie en de werking  van PLAYRIGHT+. Je werkt deze verder uit en volgt ze op. Je onderhoudt aldus relaties en werkt samen met alle spelers in de muziek- en audiovisuele sector die voor uitvoerende kunstenaars van belang zijn. Initiatieven en projecten rond internationalisering, archivering, professioneel advies en sensibilisering vallen eveneens binnen je takenpakket.

Met nieuwsbrieven, workshops en infosessies informeer je het artistieke veld. Je legt een kennisbank aan en participeert aan sectoroverleg in naam van de rechthebbenden die je vertegenwoordigt. Je werkt bij dat alles nauw samen met de communicatieafdeling van PlayRight.

Tenslotte sta je samen met de Legal Advisor in voor de behandeling en opvolging van externe projectaanvragen.

Jouw profiel

Je hebt een bijzondere affiniteit met de audiovisuele en/of de muzikale sector.

Nederlands of Frans is je moedertaal (of schooltaal), maar zowel mondeling als geschreven beheers je beide landstalen. Verder heb je goede noties van het Engels. Je beschikt alleszins over een vlotte pen.

Je hebt een hogere opleiding (bachelor) genoten in podiumkunsten-, event- of muziekmanagement, recht(spraktijk), sociale wetenschappen, communicatie of marketing,.

Je hebt al enige jaren ervaring op de teller in communicatie of in een sociale of culturele werkomgeving. Of misschien situeert je professionele track record zich elders, maar heb je wel nuttige ervaring in de organisatie van netwerkmomenten, studiedagen, conferentie, edm.

Je hebt oog voor de juridische omkadering en regelgeving waarin de werking van PlayRight zich situeert (noties inzake auteursrecht en naburige rechten strekken tot aanbeveling), maar je voelt je evenzeer thuis in de wandelgangen van filmfestivals, sectorevenementen en opnamestudio’s.

Je bent nauwgezet, discreet en gestructureerd.

Je hebt een uitgesproken hands on-mentaliteit, neemt initiatief en kan zeer zelfstandig werken, zonder het team-aspect daarbij uit het oog te verliezen. Je hebt geen 9 to 5 mentaliteit en bent regelmatig ook op weekenddagen beschikbaar.

Ons aanbod

  • Een arbeidscontract van onbepaalde duur.
  • Een aantrekkelijk salaris, aangevuld met extralegale voordelen.
  • Een 38 uren-werkweek.
  • Een dynamische werkomgeving.
  • Een gedreven team met een no-nonsense-mentaliteit.
  • Een mogelijkheid om je plaats op te eisen in de sector en bij te dragen aan een positieve belangenbehartiging van de uitvoerende kunstenaars.

Interesse ?

Stuur je motivatiebrief én CV voor 20 juli 2020 per mail naar Ioan Kaes (i.kaes@playright.be) met als onderwerp “VACATURE Project Manager PLAYRIGHT+”

Share This :
sluiten

Log in Lid worden