Fund Belgian Music lanceert haar eerste projectoproep

17 oktober 2020

Eind juni werd Fund Belgian Music opgericht, een initiatief van PlayRight+GalmFacir en Sabam For Culturei.s.m. de Koning Boudewijnstichting. Vandaag lanceren we onze eerste projectoproep. Hiermee gaan we op zoek naar muzikanten die wegens het coronavirus hun geplande activiteiten hebben moeten afzeggen, die hun momentum verloren. Met een financiële ondersteuning van maximum 10.000€ biedt het Fund Belgian Music hen de kans om hun muzikale project weer op te starten!

De Covid-19 pandemie heeft voor veel muzikanten een absolute stilstand met zich meegebracht. De impact was het grootst voor zij die net nieuw werk publiek gemaakt hadden of op het punt stonden dit te doen. De tijd, energie en middelen die kropen in het creëren van het juiste momentum zijn voor een groot deel verloren gegaan.

Fund Belgian Music wil financiële steun verlenen aan relance-initiatieven van Belgische muzikanten die aantonen dat ze een verloren momentum nieuw leven willen inblazen. Onze projectoproep staat open voor alle muziekgenres, zowel voor diegenen die een geplande opname, release of promotie hebben moeten uitstellen, maar ook voor diegenen die activiteiten die verband houden met de lancering van hun muziekproject (bv. showcase, try-out) hebben moeten afzeggen.

Een aanvraag indienen doe je door je aan te melden op de website van de Koning Boudewijnstichting. Je dossier moet worden ingediend ten laatste op 12/11/2020. Een jury van professionals zal vervolgens elk dossier beoordelen en in de loop van de maand december van dit jaar zullen de geselecteerde projecten bekend gemaakt worden. Deze krijgen een financiële ondersteuning voor een bedrag tot 10.000 € per project.

Dit is de eerste projectoproep van Fund Belgian Music. Er zullen er nog volgen. Het FBM is er immers om te blijven. Het uiteindelijke doel is een gezondere basis leggen voor de toekomst van de muzikant en dat zowel financieel als qua ‘werking’. Een fonds dat ervoor zorgt dat er terug creatief kan gewerkt worden: de machine terug doen draaien en weer een dynamiek creëren.

We doen dit met eigen middelen en de steun van genereuze artiesten, fans, bedrijven en organisaties ondersteunen. De warme oproep aan het publiek en bedrijven om de Belgische muziekscene te ondersteunen, blijft dan ook belangrijk. Giften storten kan via deze link (giften vanaf €40 geven aanleiding tot belastingsvermindering van 60% i.p.v. 45%).

Spread the news! #fundthefutureofmusic

Klik hier om de oproep van onze ambassadeur-muzikanten te beluisteren:

Clouseau, Sam Vloemans, De Romeo’s, K’s Choice, Portland, Willy Sommers, Belle Perez, IBE, Jasper Steverlinck, Christoff, Sttellla, Cleymans & Van Geel, ….

Share This :

Gerelateerde items

sluiten

Inloggen Lid worden