PlayRight erkend als kunstenfederatie in België

31 augustus 2023

Deze zomer werd PlayRight officieel erkend als kunstenfederatie! We kunnen nu kandidaten voordragen voor de toekomstige Kunstwerkcommissie, maar we versterken vooral onze positie in de sector.

Afgelopen april ging er een oproep uit naar organisaties in de culturele sector in België om de erkenning als “Kunstenfederatie” aan te vragen. De oproep richt zich tot organisaties die actief zijn in de artistieke, artistiek-technische en artistieke ondersteuningssector. 

Het doel? Politiek en administratief erkend te worden als een vertegenwoordigende federatie, maar ook om leden en experts te kunnen voordragen om deel te nemen aan de nieuwe Kunstwerkcommissie.    

Om voor erkenning in aanmerking te komen, moesten organisaties aan de volgende criteria voldoen: 

  • Een participatieve aanpak gericht op een doelgroep;
  • Het doel van de organisatie is gericht op een (of meer) domein(en) van de kunsten;
  • De organisatie toont deskundigheid aan op minstens een van die domeinen;
  • Projecten en acties gericht op hun doelgroep.

PlayRight wil zich positioneren als een belangrijke speler in de Belgische culturele gemeenschap. Onze beheersvennootschap heeft daarom een aanvraag ingediend, omdat zij zo haar sectorale gewicht wil vergroten en de behoeften en expertise van uitvoerende kunstenaars in België nog beter kenbaar te maken.  

Op 6 juli kwam het goede nieuws: PlayRight is officieel erkend als kunstenfederatie! We kunnen nu kandidaten voordragen voor de toekomstige Kunstwerkcommissie, maar we versterken vooral onze positie in de sector. Het doel van PlayRight is om een kracht te worden waarmee rekening moet worden gehouden om de belangen van artiesten zo effectief mogelijk te verdedigen. Dit nieuws betekent dat we in die richting verder kunnen gaan.  

TIP: Voor meer informatie over deze erkenning en, meer in het algemeen, over de uitvoering van de hervorming van het kunstenaarsstatuut, kun je terecht op https://www.artistatwork.be/

Share This :

Gerelateerde items

sluiten

Inloggen Lid worden