‘3ème Festival’: Programmatie & ambities

16 april 2020 - 00:00

Het Luikse label Jaune Orange viert zijn twintigste verjaardag!  Voor de gelegenheid organiseert het label een festival dat zal doorgaan op 17 & 18 april 2020 in Luik. De focus? De nauwe banden benadrukken tussen muziek en beeld, tussen muzikaal en audiovisueel werk.

Jaune Orange werd twintig jaar geleden opgericht via het initiatief van Luikse muzikanten. Sindsdien heeft het label zich gediversifieerd en biedt het vandaag algemene ondersteuning en begeleiding aan artiesten. Het label is onderverdeeld in vier entiteiten: JO Label, JO Booking, JO Publishing en JO Events. Met twintig jaar op de teller wil Jaune Orange deze gelegenheid in de kijker zetten door een nieuw festival te organiseren dat het belang van ‘het beeld’ benadrukt.

“Als het beeld zoveel meer kan bijdragen aan een muzikale creatie, is het omgekeerde net zo waar. Muziek in combinatie met beeldmateriaal voegt een betekenis, een andere manier van lezen, een extra dimensie toe. Via dit festival willen we hulde brengen aan het beeld en de verschillende vormen verkennen. Elke interventie zal in het teken staan van een ontmoeting tussen deze twee mediavormen.”

Het 3ème Festival wil, bijgevolg, een goed gevuld en gevarieerd programma aanbieden met conferenties, concerten, optredens, tentoonstellingen, projecties, etc.

Artiesten & sprekers:

  • Cross-masterclass met Jean-Benoît Dunckel en Olivier Babinet. Ter gelegenheid van de release van de film “Poissonsexe”, reflecteren regisseur Olivier Babinet en componist Jean-Benoît Dunckel over hun artistieke samenwerking. Ze bespreken hun werkwijze en het belang van muziek in een speelfilm.
  • Camera-etc.: Dit jaar viert de vzw 40 jaar animatie en creativiteit met haar jubileumevenement “Creative 40”-concept. Tijdens deze gelegenheid zal haar werk als filmproductie-atelier en animatiestudio in de verf gezet worden via een carte blanche projectie. Installatie en tentoonstelling zullen hiermee gepaard gaan.

Concerten:

  • Jacco Gardner’s Somnium
  • Le Motel & Antoine De Schuyter / Audiovisual Artist
  • IVA BEDLAM

Meer info hier

Share This :

Gerelateerde items

sluiten

Inloggen Lid worden