“De belangen van de artiesten verdedigen”

20 juni 2016 - 17:00

Maandag 20 juni aanstaande, aansluitend op de Algemene Vergadering, organiseert PlayRight een debat over het verdedigen van de belangen van de artiesten.

Met meer dan 11.000 leden wordt PlayRight wel vaker geconfronteerd met de problemen van de huidige artistieke sector: gebrek aan financiële middelen, vertegenwoordiging van de artiesten, verdediging van hun rechten of de expertise in de sector. Daarom organiseert PlayRight een samenkomst waarbij 4 organisaties representatief voor de sector informatie zullen verstrekken en vragen van het publiek zullen beantwoorden:

  • De Acteursgilde, organisatie die de rechten en belangen van de Nederlandstalige acteurs verdedigt,
  • FACIR, de federatie van de Franstalige muzikanten meer bepaald de federatie van auteurs, componisten en uitvoerders.
  • GALM, organisatie die belangen behartigt van de Nederlandstalige auteurs, componisten en uitvoerders.
  • L’Union des Artistes, vereniging van de Franstalige podiumkunstenaars in België.

Opgericht door en voor artiesten is ook PlayRight bezorgd en bekommerd over de evoluties in de sector waarvoor ze werkt. Daarom nodigt PlayRight iedereen uit, leden, organisaties in de sector om deel te nemen aan dit debat. Iedereen is welkom, deze bijeenkomst wil iedereen de kans geven om te reageren, zijn mening en ideeën met betrekking tot de huidige realiteit van deze sector te komen delen.

Het debat gaat door op maandag 20 juni vanaf 17u in de Beursschouwburg (zilveren zaal) Auguste Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel. Aansluitend is er een drink!

Tot gauw!

Share This :

Gerelateerde items

Nieuws


Zie ook


sluiten

Inloggen Lid worden