Zomer 2023 : Evenementen ondersteund door PlayRight+

terug naar lexicon

De zomer komt eraan en daarmee ook een heleboel spannende muziek- en audiovisuele evenementen in België. Met veel plezier presenteren we de evenementen die dit zomerseizoen door PlayRight+ worden ondersteund. Bereid je voor op onvergetelijke momenten en steun lokaal en internationaal talent!

  • BRIFF – 27 juni tot 5 juli  

Het Brussels International Film Festival (BRIFF) is terug voor een nieuwe spannende editie. Dit evenement toont Belgische en internationale cinema en biedt filmliefhebbers de kans om unieke en inspirerende films te ontdekken. Als partner van BRIFF is PlayRight trots om dit evenement, dat de 7e kunst in al zijn vormen promoot, te ondersteunen. Tijdens BRIFF 2023 bieden we in samenwerking met Sabam een workshop over naburige dories en een borrel aan het einde van het festival.  

Als je van klassieke muziek houdt, is het Musiq3 Brussels Festival echt iets voor jou! Dit festival nodigt je uit om internationaal gerenommeerde klassieke muziekconcerten te ontdekken. Getalenteerde artiesten zullen optreden in enkele van de meest emblematische locaties van Brussel om je uitzonderlijke muzikale momenten te bieden. PlayRight is verheugd om dit festival, dat muzikale uitmuntendheid viert, te ondersteunen met een “Propulse Classique” dag waar het bedrijf de kans krijgt om artiesten te informeren over hun naburige rechten

Wallifornia Music & Innovation Summit, de wereldwijde conferentie op het kruispunt van muziek en innovatie, is terug voor een nieuwe editie, met experts in technologie en muziek. Dit unieke evenement biedt een meeslepende ervaring die muziek, technologie en visuele kunst combineert. PlayRight steunt Wallifornia in zijn streven om de grenzen van artistieke creativiteit en innovatie te verleggen.  

Les Ardentes is een festival voor urban en elektronische muziek dat elk jaar duizenden festivalgangers naar Luik lokt. Met een eclectische line-up van rap, hiphop, electro en vele andere genres is dit dynamische evenement een must voor fans van urban muziek. PlayRight is verheugd partner te zijn van Les Ardentes en de creativiteit en het talent van de urban muziekscene te ondersteunen, niet in het minst dankzij de springplank die samen met Les Ardentes wordt georganiseerd. Deze laatste bood de mogelijkheid om 4 artiesten te produceren op het podium van het Wallifornia Stadium tijdens de editie van 2023 van het festival. 

Het Gent Jazz Festival is een niet te missen evenement met een gevarieerd programma van gerenommeerde Belgische en internationale artiesten op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. De verschillende festivallocaties bieden een gezellige sfeer om te genieten van uitzonderlijke muzikale optredens, gaande van intieme jazzclubs tot grote openluchtpodia. PlayRight is verheugd dit evenement te ondersteunen en zal deze kans om nieuwe muzikale horizonten te verkennen en de virtuositeit van jazzmuzikanten te waarderen niet missen. We zullen ook aanwezig zijn in de backstage area voor geplande ontmoetingen met de artiesten.   

De Francofolies de Spa zijn terug voor een nieuwe vurige editie! Dit niet te missen evenement in de Franstalige muziekscene biedt een eclectisch programma met Belgische en internationale artiesten. PlayRight is trots om dit festival te steunen, dat de muzikale diversiteit viert en de rijkdom van de Franse taal in de verf zet. De auteursrechtenorganisatie zal ook een prijs uitreiken aan een kandidaat in de Franc’Off, de springplankwedstrijd van de Francofolies. 

te ondersteunen, dat de rijkdom van de internationale muziekscene van België laat zien. PlayRight heeft dit jaar ook een springplank georganiseerd, waardoor één groep kan optreden op het festival. We plannen ook een professionele borrel tijdens het festival. 

Intra Muros Festival voor Oude Muziek – Kasteel Alden Biesen is een jaarlijks internationaal muziekfestival gehouden in het historische Kasteel Alden Biesen in Bilzen, België. Het stelt jonge getalenteerde musici in de kijker, biedt optredens van internationale kwaliteit en presenteert exclusieve programma’s. Het festival focust op oude muziek van de middeleeuwen tot de 18e eeuw en biedt een unieke en inspirerende ervaring binnen de muren van het kasteel. Het publiek krijgt de kans om te interageren met de muzikanten tijdens repetities, maaltijden en concerten, waardoor het een buitengewoon evenement wordt voor zowel artiesten als publiek. 

Het Festival d’Art Huy is een jaarlijks kunstevenement in Huy, België. Het is een viering van kunst in al zijn vormen, waaronder muziek, dans, beeldende kunst, theater en nog veel meer. Het festival presenteert lokaal en internationaal talent en biedt een platform voor artistieke creatie en culturele expressie. Het Huy Art Festival wordt ondersteund door PlayRight.

Het Hide & Seek festival wordt georganiseerd door het Muziekpublique team, dat verborgen plekjes opzoekt die hun deuren openen voor unieke optredens met traditionele muziek van over de hele wereld. Laat je meeslepen door onverwachte concerten op verrassende plekken als een vrijmetselaarstempel, een Brusselse zeepfabriek of een klimzaal, om er maar een paar te noemen! Deze magische momenten beloven onvergetelijk te worden. Deze unieke formule wordt ondersteund door PlayRight  

PlayRight werkt de hele zomer samen met de artiesten. We kijken ernaar uit om je daar te zien, en om samen te werken om muzikaal en audiovisueel talent te ondersteunen!

sluiten

Inloggen Lid worden