10-JARIGE WINT PLAYRIGHT+ PRIJS KORTFILMFESTIVAL LEUVEN

15 december 2021

De winnares van de PlayRight+ prijs voor Beste Acteerprestatie op het Kortfilmfestival Leuven 2021? De 10-jarige Pip Cambell voor haar rol in Wacht van Sophie Kurpershoek.

Zaterdagavond 11 december 2021 vond de slotavond plaats van het Kortfilmfestival Leuven 2021. Ondanks de gezondheidsmaatregelen en beperkingen die werden gesteld om het festival zo  coronaproof mogelijk te maken, was het filmfeest een groot succes. Honderden Vlaamse filmmakers en internationale gasten waren aanwezig om te aanschouwen wie dit jaar een van de awards in ontvangst mocht nemen.

Een van die awards is de Juryprijs voor Beste Acteerprestatie (€1.000), geschonken door PlayRight+.  En die kreeg met Pip Cambell een wel uitzonderlijk jonge nieuwe eigenaar! De jury bekroonde de 10-jarige actrice voor haar rol in Wacht van Sophie Kurpershoek omwille van haar emotionele maturiteit en de kwetsbaarheid die ze zo schitterend wist neer te zetten.

De film gaat over een meisje van 10 jaar dat rondzwerft langs een verlaten weg zonder begin of eind. Daarbij wordt ze vergezeld door Danielle. Beide lijken echter weg te vluchten van iets en te wachten op morgen, de dag dat hun dromen uitkomen…

Proficiat!

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden