Fund Belgian Music: een steunfonds voor Belgische muzikanten

30 juni 2020

PlayRight+, Sabam for Culture, GALM en Facir hebben de krachten gebundeld en samen het Belgian Music Fund opgericht. Dit steunfonds is volledig gewijd aan de muzieksector en heeft als doel om de carrières van Belgische artiesten te ondersteunen en een boost te geven.

Covid-19 en de daaropvolgende maatregelen die werden genomen om de pandemie in te dijken hebben een enorme impact gehad op iedereen, maar in het bijzonder de artistieke sector werd enorm zwaar getroffen. Hier en daar kregen organisaties wel wat hulp, maar er bleef een gebrek aan structurele ondersteuning op lange termijn. Daar is nu verandering in gekomen.

Samen met Sabam for Culture, GALM en Facir en met de steun van de Koning Boudewijnstichting, heeft PlayRight+ het Belgian Music Fund opgericht. Dit steunfonds voor de Belgische muzieksector wil een permanente en structurele ondersteuning bieden voor ALLE artiesten in de Belgische music scene.

#fundthefutureofmusic

Het fonds heeft als doel om muzikale projecten te ondersteunen, zowel vanaf de creatie en productie als in het kader van de promotie, exploitatie of export ervan. Dus, duik je binnenkort de studio in om nieuwe nummers op te nemen? Ben je van plan een videoclip ta maken? Of wil je je muzikale carrière gewoon nieuw leven inblazen? Aarzel niet en registreer je via de website. De eerste steunmiddelen zullen in de nabije toekomst gelanceerd worden via een projectoproep.

Om dit alles te kunnen doen slagen, lanceert het Belgian Music Fund een grote fondsenwervingscampagne. Wil je zelf een gift doen? Dat kan vanaf nu via de website van de Koning Boudewijnstichting.

Het Belgian Music Fund is verre van een ‘eerste-hulp-bij-ongevallen’-fonds. Integendeel, het moet toekomstbestendig zijn en een echte partner worden voor alle musici in België.

Laat van je horen! Maak nu zelf kennis met het Belgian Music Fund, en help mee de Belgische muziekindustrie nieuw leven in te blazen!

Meer weten? Herbeluister het interview met muzikant en voorzitter van GALM, Tom Kestens, op Radio 1.

MEER INFO & PERSBERICHTEN:

Share This :

Gerelateerde items

sluiten

Inloggen Lid worden