FACIR, omdat muziek moet draaien

27 oktober 2016

PlayRight+ ondersteunt organisaties en projecten die het aspect ‘uitvoerder’ van onze uitvoerende kunstenaars voorop stellen. Naast het ondersteunen van specifieke projecten, kan het departement ook de werking ondersteunen van organisaties die er een correcte ethiek ten aanzien van de uitvoerende kunstenaar op na houden. Tussen de organisaties die momenteel door PlayRight+ worden ondersteund, vinden we dan ook FACIR terug.

FACIR, de Federatie van Verenigde Auteurs-Componisten en Uitvoerders, strekt tot doel muzikanten te verenigen en hen te vertegenwoordigen  opdat ze  beter gehoord worden door de politiek en de culturele partners waarmee en waarvoor ze werken.

FACIR onstond drie jaar geleden uit een « Staten Generaal » voor de muzieksector in Franstalig België en richt zich voornamelijk op de muzieksector van de Franse gemeenschap. Ze telt vandaag reeds meer dan 800 leden, muzikanten uit alle genres.

Vertrekkende vanuit de opvatting dat muziek een sociale band schept, pleit FACIR voor een herwaardering van de muzikant als schepper en als uitvoerder, voor een muzikale diversiteit bij alle media en voor het invoeren van hogere quota voor lokaal talent op radio en televisie.

De organisatie heeft voor het lopende werkingsjaar een financiële ondersteuning ontvangen, die haar in staat stelt de vzw verder uit te bouwen en haar werking en projecten verder te concretiseren.

Wil jij ook een aanvraag indienen bij PlayRight+ voor de ondersteuning van jouw project of organisatie? Dat kan, door dit formulier in te vullen en op te sturen naar plus@playright.be.

Een aanvraag indienen bij PlayRight+ doe je trouwens niet alleen. Het departement staat klaar om je te helpen jouw dossier vorm te geven, om de pluspunten en de meerwaarde van jouw project of organisatie duidelijk te formuleren en je de nodige duiding te verschaffen over de wijze waarop je dossier zal worden behandeld.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden