Het Internationaal kortfilmfestival van Leuven

8 december 2018 - 19:00

Van 1 tot 8 december vond in Leuven de 24ste editie van het International Kortfilmfestival plaats. Gedurende een week werden meer dan 200 kortfilms uit binnen- en buitenland in thematische compilaties samengebracht en voorgesteld aan een publiek van regisseurs, producteurs, distributeurs, festivalcuratoren én collega-acteurs.

Op zaterdag kon je zo onder meer ‘Blight’ met Adam Celik en Florence Janas in première zien gaan. Op zondag werden vooral het jonge filmpubliek bediend met workshops en compilaties van animatiekortfilms.

Het Kortfilmfestival Leuven krijgt de ondersteuning vanPlayRight+ want het legt ieder jaar ook de nadruk op de grote rol die acteurs spelen in het genre. Zo kon je drie keer naar ‘Artist in Focus: Maaike Neuville’ gaan. Op dinsdag 4 december ging die focus zelfs gepaard gaan met een heuse Q&A, waarbij PlayRight+ van de partij was.

Willeke Van Ammelrooy & Nelson Polfliet

Op zaterdag 8 december was PlayRight+ aanwezig op de prijzenuitreiking. Want ook dit jaar werd er een aparte prijs uitgereikt voor de beste acteerprestatie in een kortfilm. En die prijs ging naar niemand minder dan Willeke Van Ammelrooy voor haar prachtige vertolking van Elvira in de kortfilm “In the Palace” van de jonge regisseur Nelson Polfliet. De jury prees de wijze waarop Van Ammelrooy zowel decennia aan filmervaring als frisse originaliteit toevoegt aan de film. Het was van het begin van haar carrière geleden dat ze nog in een kortfilm had gespeeld en ze nam haar prijs in ontvangst met de woorden: “Deze kleine rollen zijn vaak moeilijker dan de hoofdrol in een langspeelfilm”.

Naast Willeke werd ook nog de jonge Laime De Paep in de bloemetjes gezet voor haar rol in ‘Provence’ van Kato de Boeck, een film die met maar liefst 4 prijzen naar huis ging.

Bekijk de hele prijsuitreiking op de website van het Kortfilmfestival.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden