SAUDADE: WINNAAR CONCOURS CIRCUIT 2018

8 december 2018 - 19:00

“Ze waren met meer dan 270 dit jaar, de kandidaten voor Concours Circuit. Daaruit werden 25 eclectische en veelbelovende muzikale projecten geselecteerd door een panel van professionals.”

De introductie lijkt bijna gegrepen uit een realityshow, maar daar hebben we het in dit geval (en met alle respect voor het televisiegenre) niet over. Zaterdag 8 december werd er een einde gebracht aan de spanning en werd bekend gemaakt wie de finale heeft gewonnen van Concours Circuit: Saudade!

Saudade

De artiesten van de vijf muzikale projecten die werden geselecteerd in het kader van de Court-circuit competitie, en volgden een begeleiding georganiseerd door de VZW, in samenwerking met talrijke partnerschappen. Court-circuit, dat ondersteund wordt door PlayRight+, steunt en begeleidt opkomende artiesten, en daarnaast profileert het zich zowel als ‘informatiepunt’ voor artiesten (hoe een muzikaal project ontwikkelen, hoe professionals benaderen, etc.) en als schakel tussen jonge muzikanten en festivalorganisatoren.

Wat is Concours circuit?

Concours circuits wordt jaarlijks georganiseerd en is een muzikale springplank die alternatieve muzikale projecten van de Federatie Wallonië-Brussel de mogelijkheid biedt om op een podium op te treden en extra zichtbaarheid te verwerven. Maar daar stopt het niet. De vijf finalisten worden individueel grondig voorbereid, opgevolgd en gecoacht. De geselecteerde groepen mogen vervolgens optreden in de Botanique tijdens de finale van Concours circuit. De winnaar van de wedstrijd, Saudade, ontvangt studioprijzen, concertsessies of zelfs de mogelijkheid om geboekt te worden.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden