Het PlayList-menu voor een audiovisuele prestatie in mijn portaal

Wat is het?

Het menu “PlayList” geeft onze leden de mogelijkheid om opnames waaraan ze hebben meegewerkt zelf te selecteren op de speellijst van een specifiek referentiejaar en langs die weg vervolgens aan te geven. Deze tool maakt de aangifte van jouw artistieke prestaties aanzienlijk gemakkelijker.

🇧🇪 Voor de berekening van je audiovisuele rechten geïnd in België gebruikt PlayRight de volgende verdelingsparameters:

  • de duur van het programma,
  • het tijdstip van uitzending,
  • en het marktaandeel van de zender.

Het zijn deze playlists van de referentiejaren die nog niet werden afgesloten die je voortaan terugvindt via de portal, gerangschikt per referentiejaar.

Hoe werkt het?

Selecteer eerst het type audiovisuele prestatie die je moet aangeven door op het relevante tabblad te klikken: Audiovisueel, Dubbing & Post-synchronisatie of Muziek in Audiovisueel.

Op basis van het referentiejaar, de titel en/of de seizoenen in het geval van een serie, kan je:

  • Een opname onmiddellijk aangeven, door op Geef aan te klikken. Een nieuw venster wordt geopend. Je hoeft enkel nog de verplicht in te vullen informatie vervolledigen, zoals: je rol, de naam van het personage en het jaar van opname. Wanneer je alle verplichte velden hebt ingevuld, klik je op Opslaan en wordt je aangifte geregistreerd.
  • Alleen voor series :
    • Meerdere of alle episodes van een serie voor een bepaald seizoen in één keer aangeven. Om dit te doen, moet je klikken op “Geef serie aan“, een nieuw venster wordt geopend: Je hoeft enkel nog de verplicht in te vullen informatie vervolledigen en het aantal afleveringen vermelden waaraan u tijdens dat seizoen hebt deelgenomen of te klikken op “alle episodes” in het formulier.  Klik vervolgens op Opslaan en je aangifte wordt geregistreerd.
    • Je kan ook per afzonderlijke episode aangeven; deze optie wordt aanbevolen als je serie ook in het buitenland wordt uitgezonden.
sluiten

Inloggen Lid worden