PlayRight+ Prijs: Elise Bevers, Lauryn Turquin en Téo Crommen zijn de nieuwe winnaars.

17 oktober 2019

Nieuwe uitreikingen van PlayRight+ Prijzen in Brussel en Leuven: Elise Bevers, Lauryn Turquin en Téo Crommen zijn de laureaten van de PlayRight+ Prijzen aan de LUCA School of Arts (Campus Lemmens) en het Conservatoire Royal de Bruxelles.

Elise Bevers

Elise Bevers ronde twee maanden geleden haar opleiding als klarinettiste aan LUCA School of Arts (Campus Lemmens) af en vervoegde ondertussen de Koninklijke Muziekkapellen van Defensie.

Hoe mooi is het als docent om twee maand na een schitterend masterrecital diezelfde student te zien uitblinken op een auditie voor een orkest. Een auditie waar je toevallig bent uitgenodigd als jurylid.
Aslof de cirkel rond is.
Pas afgestudeerd en al aangenomen bij de Koninklijke Muziekkapellen van defensie! Hoogst uitzonderlijk!
Elise is zo iemand! Over haar talent en klarinetspel hoef ik weinig te zeggen; ze bezit alles om het te maken als klarinettiste.
Maar waardoor ze zulke knappe zaken presteert is door haar gedrevenheid, haar werklust, haar discipline!
En als je me dan vraagt waarom iemand die dan toch alles in huis heeft nu nét nog boven de anderen uitsteekt dan zou ik zeggen door haar karakter! Altijd beleefd, vriendelijk en met de beide voeten op de grond! en voor haar collega vrienden een fijn mens!
Ik zei het haar al; ik ga ze missen in mijn klas!
Dit kaliber is uitzonderlijk en komt af en toe, maar helaas zelden voor!
Ik wens haar het allerbeste en een mooie muzikale toekomst!”

Lauryn Turquin

Net afgestudeerd aan de sectie theater en woordkunst aan het Conservatoire Royal de Bruxelles is Lauryn Turquin door alle docenten van de master geselecteerd om dit jaar de PlayRight + prijs te ontvangen.

Het team van docenten dat Lauryn heeft kunnen ontmoeten tijdens haar opleiding  is niet gierig met lieve woorden over haar.

Lauryn is een getalenteerde jonge vrouw, hypercreatief, suggestief en een zeer intelligent gevoel voor tekst, maar ze draagt ook de permanente zorg van de groep en anderen. Ze is handig, georganiseerd, ze maakt accessoires, kostuums, neemt deel aan de decorbouw.
Ze is altijd vrolijk en in een goed humeur.
Een artieste waar we nog van zullen horen, dat weet ik zeker!
En wij zijn trots dat wij hebben kunnen bijdragen aan haar groei in het conservatorium van Brussel.

Hélène Theunissen
Téo Crommen – Photo © Roger Vantilt

Gitarist Téo Crommen is de gelukkige winnaar gekozen door de docenten van de Jazz-sectie van het Conservatoire Royal de Bruxelles. Téo heeft al een voet in het professionele circuit.

De engelbewaarder van de gitaar waakt over Teo Crommen. Geboren op 27 november, net als een zekere Jimi Hendrix, wordt hij vanaf zijn geboorte ondergedompeld in atmosferen waar muziek, vriendschap en goede vibraties bijna deel uitmaken van het dagelijks leven. Of het nu thuis is, waar stamgasten Stotzem of Froidebise worden genoemd, of tijdens de cursussen van Virton, elk jaar tijdens de paasvakantie, hij toonde snel zijn interesse in de 6 snaren en is nog geen 8 jaar oud wanneer Jacques Stotzem hem zijn eerste gitaar aanbiedt. Vanaf toen gaat er geen dag voorbij zonder dat hij erop speelt en neemt hij ze overal mee naartoe. Ondertussen schreef hij zich in aan de Malmedy Academie in de gitaarklasse van Eric Kisteman en volgde hij regelmatig workshops, waarvan enkele leraren Jacques Pirotton, Marc Lelangue, Sanseverino of Dick Annegarn waren! Net zo gevoelig voor akoestische muziek als voor rock, is het door de groep Green Moon te vormen, met zijn vrienden Lorcan Fahy op viool en Lucas Deru op contrabas, dat hij op 13-jarige leeftijd de briljante eerste pagina van een veelbelovende reis schrijft. Sinds september 2014 studeert Téo jazzgitaar aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij drummer Guillaume Malempré en bassist Matteo Mazzu ontmoet, met wie hij de moderne jazzgroep Oakstreet Trio vormt. Téo is erin geslaagd, en het is niet eenvoudig, om zijn vijf jaar studie aan het conservatorium van Brussel briljant af te ronden en tegelijkertijd een steeds veeleisender muzikale carrière te leiden.

Gecoördineerd door Manuel Hermia & Pirly Zurstrassen, eindigde de avond met de eerste student Jam-session van het jaar.

Gerelateerde items

sluiten

Inloggen Lid worden