5e Midsummer Festival Mozartiade

20 juni 2021 - 00:00

Van 20 tot 27 juni 2021 vindt de vijfde editie plaats van dit festival dat elk jaar opnieuw de meesterwerken viert van Mozart. The place to be is het Martelaarsplein en het Théâtre des Martyrs in Brussel. Het festival wordt gesteund door de vzw Amadeus & Co.

Na Le Nozze di Figaro, Don Giovanni, Così fan tutte en Die Entführung aus dem Serail presenteren we u het laatste werk on stage van onze favoriete componist. Bijna had Mozart Die Zauberflöte af, toen hij op het laatste moment de opdracht kreeg om een ​​veelgebruikt libretto van Metastasio, La clemenza di Tito, op muziek te zetten voor de kroning van keizer Leopold II tot koning van Bohemen in Praag.
Ook Titus moet de ene crisis na de andere het hoofd bieden. De brute afwijzing van zijn verloofde die zeer geliefd was bij het publiek, een crimineel complot om hem van het leven en de troon te beroven, het daaruit voortvloeiende verraad van zijn beste vriend. Zal hij mild zijn of niet? Kiest hij voor zijn eigen “streven naar geluk” of voor het welzijn van de staat? Kom kijken hoe Mozart, met zijn muzikale genialiteit en zijn dramatisch gevoel, dit tijdloze dilemma verandert in een operameesterwerk. Meer info hier

Amadeus & Co, ondersteund door PlayRight+ als onderdeel van haar projectoproep, is een vzw die de operameesterwerken van Mozart opvoert om jonge professionele zangers en de belangrijkste bezienswaardigheden van het erfgoed van de stad Brussel in de kijker te zetten.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden