ARNAUD CABAY & PETRA URBANY, LAUREATEN VAN DE PLAYRIGHT+ PRIJZEN 2018 VAN HET CONSERVATORIUM VAN BRUSSEL

17 oktober 2018

Voor de vierde etappe van de PlayRight+ prijsuitreiking moesten we niet ver gaan: de docenten van het departement Jazz en het departement Theater en Woordkunsten van het Conservatoire Royal de Bruxelles kozen ervoor de prijsuitreiking te laten doorgaan in het Jazz Station in Brussel.

Samen met het Conservatoire Royal de Bruxelles, ruilden de studenten hun schoolbanken in tegen het podium van het Jazz Station, waar de eerste jam van het seizoen plaatsvond, omgedoopt tot “Jam Students“. Voor de gelegenheid mochten de winnaars van de PlayRight+ prijs hun eigen performances presenteren.

Photo ©Roger Vantilt

De docenten van het departement Jazz van het Conservatoire selecteerden Arnaud Cabay, drummer en net afgestudeerd aan het Conservatoire Royal de Bruxelles.

“Gedurende zijn zes jaar durende studies, heeft Arnaud, een gepassioneerd en fascinerende student, zich een opmerkelijke klankrijke identiteit weten te smeden. Deze prijs is niet enkel een beloning voor hem, maar zal hem ook de eerste pagina van zijn professionele carrière helpen schrijven. Ik ben er zeker van dat hij de PlayRight-prijs verstandig zal gebruiken.” Thomas Grimmonprez (Vert.)

Voor de eerste prijs die werd toegekend aan een student van de optie Theater en Woordkunst, selecteerde de optieraad Petra Urbany. Haar carrière aan het Conservatoire Royal de Bruxelles verdient heel wat lof:

“Het was een groot plezier om het leertraject van Petra te mogen begeleiden tijdens de jaren die ze aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel heeft doorgebracht. Petra maakt deel uit van een handvol waardevolle studenten die betekenis geven aan ons vak, ons dingen in vraag doen stellen, en van ons eeuwige leerlingen maken.

Petra kwam aan in het Conservatorium met een rugzak en een hart vol herinneringen aan Hongarije, een subliem en vurig gevoel van politiek engagement, en poëtische betrokkenheid. 

Ze bewandelde de weg die haar opleidde tot actrice met gratie, bescheidenheid en een hartverscheurend gevoel van dankbaarheid.

We zijn enorm blij dat haar talent en haar inspanningen vandaag worden beloond met deze prijs. Wij hopen dat dit de eerste steen is van haar carrière en wensen haar een succesvolle en vervullende artistieke toekomst.” De Optieraad van Theater en Woordkunsten (Vert.)

Wilt u ook een PlayRight+ prijs uitreiken op uw school? Contacteer ons via plus@playright.be.

Hoe deelnemen?

De prijs is voorbehouden voor:

  • Studenten van hogescholen of universiteiten die erkend zijn om diploma’s uit te reiken,
  • Opleidingen op Bachelor- of Masterniveau voor muzikant of acteur,
  • Studenten die afstuderen en hun diploma valideren bij de volgende proclamatie (juni 2019)

Wie beslist over de selectie?

De faculteit in kwestie krijgt de volledige vrijheid om te beslissen wie de PlayRight+ prijs ontvangt. Omdat verondersteld wordt dat de professoren hun studenten het best kennen en hen gedurende de volledige opleiding volgen, mogen zij de winnaar of winnares van de prijs aanduiden. Het enige criterium dat in deze context moet worden gerespecteerd: de selectie moet gebaseerd zijn op basis van de prestaties als uitvoerende kunstenaar.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden