PlayRight verdeelt €2,6 miljoen aan naburige rechten onder muzikanten voor 2017

18 oktober 2018

PlayRight heeft een eerste verdeling uitgevoerd voor de naburige rechten van muziekopnames voor het referentiejaar 2017. Dit omvat het aandeel van billijke vergoeding, privé-kopie en leenrecht dat werd geïnd voor muziekopnames die werden uitgezonden en/ of verspreid in 2017.

 

 

Muziek 2017 – ONZE PLAYLIST

Voorafgaand aan de verdeling stelt PlayRight een playlist op die gebaseerd is op de playlists van de Belgische radiozenders en de Ultratop verkoopscijfers van 2017.

PlayRight streeft zoveel mogelijk naar transparantie en gebruiksvriendelijkheid. Daarom hebben aangesloten muzikanten directe toegang tot deze playlists via het Playlist menu in het online portal, waar ze met enkele klikken hun repertoire kunnen aangeven. Het kan echter gebeuren dat een aantal van de opnames waaraan u deelnam en die aan uw repertoire zouden moeten worden toegevoegd niet voorkomen in het playlist menu. In dat geval kan u uw prestaties alsnog aangeven via het menu “repertoire”.

Muziek 2017 – AANGIFTE

Elke verdeling is gebaseerd op de repertoires die werden aangegeven door onze muzikanten of hun vertegenwoordigers. Wie nog geen aangifte heeft gedaan, of zijn of haar repertoire nog moet aanvullen, heeft hiervoor nog de tijd tot 31 december 2020. Na deze datum wordt het referentiejaar 2017 afgesloten, en wordt een laatste verdeling uitgevoerd.

 

 

NOG GEEN LID?

Ben je een uitvoerende artiest maar ben je nog niet aangesloten bij PlayRight? Ben je ook niet aangesloten bij een zusterorganisatie in het buitenland? Registreer je dan nu gratis!

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden