Het PlayList-menu in mijn portal

Als je aangesloten bent bij PlayRight, dan kan je makkelijk via de button   online Portal aangifte doen van je artistieke prestaties, je rechten nakijken, en je persoonlijke gegevens updaten. Nieuw sinds 2017: het menu “PlayList”, dat je de mogelijkheid biedt om opnames waaraan je hebt meegewerkt aan te geven op basis van een speellijst, voor een referentiejaar dat nog niet is afgesloten.

Om je rechten voor het Belgische grondgebied te berekenen voor wat muziekopnames betreft, gebruikt PlayRight twee parameters: de speellijsten van niet-afgesloten referentiejaren van de Belgische radio’s en de verkooplijsten van Ultratop. Het zijn die speellijsten die je voortaan via de PlayRight portal in je online dossier kan terugvinden, gerangschikt per referentiejaar.

Hoe werkt het?

Op basis van het referentiejaar en de andere zoekcriteria (of deel van de titel , naam van de hoofdartiest) kan je een opname selecteren (+) en aangeven door de ontbrekende gegevens aan te vullen. Wil je meerdere aangiftes doen, dan kan dat door meerdere opnametitels te selecteren uit de speellijst en je selectie te exporteren door middel van de downloadbare Excellijst.

Zodra het bestand volledig is, kan je het uploaden in de portal, via de corresponderende tabs (aangifte niet klassiek of aangifte klassiek).

Zolang je niet klikt op verwijder de selectie, blijven de geselecteerde opnames behouden.

Gedetailleerde richtlijnen zijn beschikbaar in jouw online portal, in het PlayList menu.

 

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden