Het PlayList-menu in mijn portal

Als je aangesloten bent bij PlayRight, dan kan je makkelijk via de button   online Portal aangifte doen van je artistieke prestaties, je rechten nakijken, en je persoonlijke gegevens updaten.  Het menu “PlayList” biedt je de mogelijkheid om opnames waaraan je hebt meegewerkt aan te geven op basis van een speellijst, voor een referentiejaar dat nog niet is afgesloten.

Afhankelijk van de parameters die PlayRight gebruikt om uw rechten te berekenen (deze parameters variëren naargelang het type prestatie in kwestie, d.w.z. audiovisueel of muzikaal), stelt de vennootschap playlists op die alle opnames groeperen die rechten kunnen genereren voor het Belgische grondgebied. Deze lijsten zijn ingedeeld naar referentiejaar en je kan deze lijsten vinden via de PlayRight portal.

 

Hoe werkt het?

Op basis van het referentiejaar en de andere zoekcriteria (deel van de titel , naam van de hoofdartiest of seizoen voor audiovisuele prestaties) kan je een opname selecteren (+) (voor muzikale prestaties) en/of aangeven door de ontbrekende gegevens aan te vullen.

Wil je voor je muzikale prestaties meerdere aangiftes doen, dan kan dat door meerdere opnametitels te selecteren uit de speellijst en je selectie te exporteren door middel van de downloadbare Excellijst.

Zodra het bestand volledig is, kan je het uploaden in de portal, via de muziektab (Als je opnames van klassieke muziek uploadt, vink dan het vakje klassieke muziek boven het kader aan).

Zolang je niet klikt op verwijder de selectie’, blijven de geselecteerde opnames behouden. Gedetailleerde richtlijnen zijn beschikbaar in je online portaal, menu PlayList of hier :

 

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden