Mijn opnames aangeven

De opnames van je artistieke prestaties kan je makkelijk aangeven via de knop PlayRight Portal. Zo kom je in het beveiligde online portal waar je, door middel van je e-mailadres en je paswoord, toegang krijgt tot je online dossier, en je repertoire kan aanvullen.

Je kan je artistieke prestatie volgens het type opname aangeven via de verwante knop in jouw online dossier:

  • Muziek: De artistieke prestaties die je als muzikant levert in het kader van een muziekopname. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen klassieke en niet-klassieke muziekopnames.
  • Audiovisueel: Elke niet-muzikale artistieke prestatie die je als acteur levert in het kader van een audiovisuele opname.
  • Dubbing en post-synchronisatie: De artistieke prestaties die je als acteur levert in het kader van een stemopname, voice-over.
  • Muziek in audiovisueel: De artistieke prestaties die je als muzikant levert in het kader van een audiovisuele opname, concert, geluidsband voor een film/serie…
  • Niet-muzikaal: De artistieke prestaties die je als uitvoerder levert in het kader van een geluidsopname. Opgelet: Hou er rekening mee dat alleen uitvoeringen in aanmerking komen die zijn vastgelegd op een commerciële opname EN zijn uitgezonden op de radio. Meer info in de Algemeen Reglement van PlayRight (Titel III, sectie 1, punt 3 https://playright.be/documenten/

Door eerst een type opname te kiezen en dan op “Aangifte toevoegen” te klikken, wordt een formulier geopend waarop je je informatie kan toevoegen.

Hoe kan ik mijn muzikale prestatie op een correcte manier aangeven?

Het is noodzakelijk om alle verplichte velden in te vullen en de volgende informatie achter de titel en tussen haakjes te vermelden:

  • Wanneer het om een concert gaat: het jaar waarin het concert werd opgenomen. Voorbeeld: … (live 2013). Of wanneer het om een live passage op de radio gaat: ….(live Radio X 2017)
  • Wanneer het om een andere versie dan het origineel gaat, en daarmee bedoelen we dat er dus een nieuwe opname gebeurde: zoals een akoestische versie,  bijvoorbeeld: …..(akoestisch); of een meer recente versie met nieuwe muzikanten, bijvoorbeeld: …. (Versie 2017).
sluiten

Inloggen Lid worden