Wie int de billijke vergoeding?

Sinds 1 januari 2020 kunnen commerciële instellingen, horecabedrijven en organisatoren van evenementen zowel de billijke vergoeding als auteursrechten betalen via Unisono. De beheersvennootschappen PlayRight, Sabam en SIMIM hebben hiervoor hun krachten gebundeld.

UNISONO is dus verantwoordelijk voor het innen van de billijke vergoeding voor het gebruik van opgenomen muziek. UNISONO stort dit vervolgens over, op basis van een gelijk aandeel naar de twee collectieve beheersvennootschappen (50/50):

  • En naar PlayRight voor het gedeelte dat de uitvoerende kunstenaars toekomt,
  • Naar SIMIM voor het deel dat de muziekproducenten toekomt.

Voor 2020 gebeurden de inningen van de billijke vergoeding door Honebel en Outsourcing Partners. Als je je situatie met betrekking tot de betaling van de billijke vergoeding voor een jaartal vóór 2020 moet regulariseren, gelieve contact op te nemen met de volgende vennootschappen:

  • Honebel, dat een mandaat had om de billijke vergoeding van de HORECA te innen (Tel: 02 514 27 33, elke werkdag van 9u tot 12u en van 13u tot 16u).
  • Outsourcing Partners, dat gemachtigd was om de billijke vergoeding te innen voor de andere sectoren, voor tijdelijke evenementen en bij lokale radiostations (info@requit.be – Tel: 02 710 51 01, elke werkdag van 9u tot 15u30).
Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden