Algemene verdelingsregels

Wat is mijn repertoire?

Het repertoire van onze leden bestaat uit de opgenomen artistieke prestaties die ze bij PlayRight hebben aangegeven. Opnames kan je gemakkelijk aangeven via je  PlayRight portal.

Wanneer levert mijn repertoire geld op in België?

De opnames van je artistieke prestaties leveren effectief geld op wanneer aan twee voorwaarden is voldaan:

  • De opname moet verspreidbaar/exploiteerbaar zijn.

Concreet: de muziek moet gespeeld worden op de radio en/of uitgezonden worden op de televisie; de muziek moet gespeeld worden in handelszaken, in horeca-etablissementen; de opnames worden legaal gekopieerd, et cetera.

  • De opname komt voor in de parameterlijsten die PlayRight hanteert om de vergoeding te berekenen.

PlayRight moet kunnen evalueren in welke mate opnames worden geëxploiteerd (weinig, middelmatig, veel). Welke opnames werden vaak gespeeld op de radio of in een restaurant? Welke werden in meerdere of mindere mate gekopieerd? Welk televisieseries of films werden uitgezonden?

Uiteraard is het onmogelijk om elke individuele exploitatie te kennen en te registreren, maar PlayRight hanteert diverse weloverwogen parameters om die inschatting te maken: radio-playlists, hitlijsten, overzichten van televisieprogramma’s,…. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met kijk- en luistercijfers.

Opgelet: je repertoire kan jaar na jaar rechten opleveren, ook al dateert de opname van je artistieke prestatie al van een hele tijd terug.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden