PlayRight Internationaal

PlayRight int, beheert en verdeelt de Belgische rechten gegenereerd door alle repertoires van de uitvoerende kunstenaars, ongeacht hun woonplaats en in overeenstemming met het Verdrag van Rome.

Aangezien het Belgische repertoire niet alle repertoires omvat die worden uitgezonden, geëxploiteerd en verkocht op het Belgisch grondgebied, komen de naburige rechten die in België worden gegenereerd dus ook uit voort uit de werken van uitvoerende artiesten die in het buitenland door hun beheersvennootschap worden vertegenwoordigd. Dankzij de bilaterale overeenkomsten tussen PlayRight en deze beheersvennootschappen in het buitenland, kan PlayRight deze rechten uitwisselen. De vennootschap kan zelfs de rechten claimen van de repertoires van de artiesten die zij vertegenwoordigt in het buitenland.

Deze uitwisselingen van rechten werden mogelijk gemaakt dankzij overeenkomsten die werden gesloten en de dagelijkse inspanningen tot samenwerking tussen de partnervennootschappen. Dit werk wordt bovendien mede mogelijk gemaakt door SCAPR, die de definitie van normen en good practices bij deze uitwisselingen vergemakkelijkt.

Door een dergelijke internationale samenwerking kunnen alle artiesten die bij PlayRight aangesloten zijn hun rechten innen, zowel voor het Belgisch grondgebied als voor alle landen waarmee PlayRight bilaterale overeenkomsten heeft afgesloten, op voorwaarde dat PlayRight een wereldwijd mandaat heeft gekregen.


Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden