Financiële steun aan de sector: De initiatieven van PlayRight+

Momenteel biedt PlayRight+ ook financiële steun aan de sector via volgende initiatieven:

  • Fonds Norma Joossens (Audiovisueel)
  • Fund Belgian Music (Muziek)
  • Noodfonds (Audiovisueel & Muziek)

FONDS NORMA JOOSSENS

Het Fonds Norma Joossens, opgericht door de Koning Boudewijnstichting, heeft als hoofddoel om acteurs/actrices en cabaretiers te steunen wanneer zij niet over de voldoende financiële middelen beschikken om op pensioenleeftijd in hun behoeften te voorzien.

Uit een sterk bewustzijn van de ernst van de gevolgen van de COVID-19-crisis voor de sector, heeft het fonds besloten een deel van zijn middelen vrij te maken om ALLE acteurs/actrices en cabaretiers te ondersteunen, ongeacht hun leeftijd. Naar aanleiding van deze openstelling voor de hele sector heeft PlayRight+ vervolgens besloten om de projectoproep met een financiële bijdrage te steunen om zoveel mogelijk artiesten te kunnen helpen!

Wat betekent dit concreet? Wel, deze projectoproep staat open voor elke acteur/actrice/cabaretier die in België woont en die kan aantonen dat zijn/haar werk en professionele activiteiten sterk zijn afgenomen of werden stopgezet door de coronacrisis.

Het oorspronkelijke budget van deze projectoproep bedraagt €50.000. Per goedgekeurd dossier zal een éénmalig steunbedrag tussen €700 en €1.500 worden toegekend.

Om hiervan te kunnen genieten, dien je tussen maandag 13 september en vrijdag 12 november 2021 een aanvraag in te dienen bij de Union des Artistes/de Acteurspenning.

Meer informatie kan je vinden op de website van de Koning Boudewijnstichting, de Union des Artistes en de acteurspeunning.

FUND BELGIAN MUSIC

Het Fund Belgian Music is een steunfonds voor Belgische muzikanten en muzikantes dat in volle coronacrisis in 2020 werd opgericht. PlayRight+ is één van de oprichters, naast Sabam for Culture, Galm, en Facir, en in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting.

Met de eigen middelen en de steun van gulle artiesten, fans en bedrijven en organisaties ondersteunt het Fund Belgian Music muzikale projecten over het hele land en van allerlei genres. Meer specifiek richt de toegekende steun zich op het ondersteunen van de creatie, productie, exploitatie (marketing, communicatie en public relations), uitvoering, internationalisering en export van de muziek.

Fund Belgian Music werkt op basis van jaarlijkse projectoproepen, met een externe jury. Meer informatie en de laatste nieuwtjes vind je op www.fundbelgianmusic.be

NOODFONDS 

In het kader van de sociale acties van PlayRight+, creëerde PlayRight een systeem van bijstand voor het inkomensverlies van haar leden ten gevolge van de gezondheidscrisis. Het noodfonds werd opgericht in maart 2020 en was voorbehouden voor artiesten die lid zijn van PlayRight. Meer weten

sluiten

Inloggen Lid worden