Het laatste nieuws over PlayRight+ steun in tijden van corona

6 september 2021

Naast het noodfonds steunt PlayRight+ ook voorbije en toekomstige initiatieven om een boost te geven aan de culturele sector die zo sterk werd getroffen door de coronacrisis.

De resultaten van de tweede projectoproep van het Fund Belgian Music zijn binnen!

PlayRight+ is een van de stichtende leden van het Fund Belgian Music, het steunfonds voor Belgische musici dat in 2020 werd opgericht. In samenwerking met de Koning Boudewijnstichting lanceerde het Fund afgelopen juni een tweede projectoproep om zoveel mogelijk financiële steun te verlenen aan projecten die te maken hebben met het opnemen van nieuwe muzieknummers. Er werden 126 dossiers ingediend, goed voor een totale aanvraag van bijna €650.000. Na een zorgvuldige analyse van elk dossier besliste een jury bestaande uit onafhankelijke experts om 52 uiteenlopende projecten van allerlei aard te steunen voor een totaalbedrag van meer dan €120.000.

Onder deze projecten is er voor elk wat wils op het gebied van muzikale genres: Rock (alternatief, Indie), Pop, Metal, Electronic, Hiphop/Urban, Jazz, Folk, Frans- en Nederlandstalige Chanson, wereldmuziek, klassiek,…

In de lijst van ondersteunde artiesten staan zowel gevestigde artiesten als opkomende talenten: Black Mirrors, Lady Linn, The Lighthouse, Moody Mae, Yokan, Yung Mavu, Lucid Lucia, Glauque, Victoria+Jean, Témé Tan, Sttellla, Badi, CONDORE, Fleur Inverse,…

Dankzij de hulp van het Fund Belgian Music kunnen deze artiesten opnieuw met een gerust gemoed hun opnames in de studio voortzetten en zo de muziek van morgen produceren! Wat deze opnamesessies hebben opgeleverd? Dat zal de komende maanden te beluisteren zijn!

Als je de volledige lijst van ondersteunde projecten wil zien of een gift wil doen aan het Fund Belgian Music, zodat het fonds nog meer steun kan verlenen aan de culturele sector tijdens een derde projectoproep, aarzel dan niet om een kijkje te nemen op de officiële website: www.fundbelgianmusic.be .

PlayRight+ bundelt de krachten met het Fonds Norma Joossens om acteurs en actrices die het moeilijk hebben te steunen!

Het Fonds Norma Joossens, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, heeft als hoofddoel acteurs/actrices en cabaretiers te helpen wanneer zij niet over voldoende financiële middelen beschikken om op pensioenleeftijd in hun behoeften te voorzien. Vanuit een sterk bewustzijn van de ernst van de gevolgen van de COVID-19-crisis voor de sector heeft het Fonds besloten om een deel van zijn middelen vrij te maken om ALLE acteurs/actrices en cabaretiers te ondersteunen, ongeacht hun leeftijd. Naar aanleiding van deze openstelling voor de hele sector heeft PlayRight+ vervolgens besloten om deze projectoproep te steunen met een financiële bijdrage, opdat zoveel mogelijk artiesten geholpen kunnen worden!

Wat betekent dit concreet? Wel, deze projectoproep staat dus open voor elke acteur/actrice/cabaretier die in België woont en kan aantonen dat zijn werk en professionele activiteiten werden stopgezet of sterk zijn afgenomen door de coronacrisis.

Het initiële budget van de projectoproep bedraagt €50.000. Per goedgekeurd dossier zal één steunbedrag tussen €700 en €1.500 worden toegekend.

Om hiervan te kunnen genieten dien je tussen maandag 13 september en vrijdag 12 november 2021 een aanvraag in te dienen bij de Union des Artistes/de Acteurspenning.

Binnenkort meer informatie op de website van de Koning Boudewijnstichting, de Union des Artistes de Spectacle en de Acteurspenning.

sluiten

Inloggen Lid worden