Muziekstudenten vallen in de prijzen

6 juli 2016

Vorige week vonden aan de vele hogescholen en universiteiten die ons land rijk is de proclamaties plaats. PlayRight+ was aanwezig in Gent en Hasselt waar ook diploma’s werden uitgereikt aan studenten die hun opleiding tot Muzikant afrondden. 

Als organisatie die dagdagelijks meer dan 11 000 leden vertegenwoordigt, zijn we bijzonder erkentelijk voor zij die op jonge leeftijd de keuze maken om van muziek hun beroep te maken en hun schooltraject hier ook op afstemmen. En voor wie daarbij uitblinkt, mag dat gepaard gaan met een extra duwtje in de rug. Daarom biedt PlayRight+ aan alle hogescholen en universiteiten in België de mogelijkheid om aan pas afgestuurde muzikanten en acteurs de PlayRight+ Prijs toe te kennen. Deze geldprijs van 500 euro wordt toegekend aan zij die zich doorheen hen studietraject hebben onderscheiden als uitvoerend kunstenaar.

In Gent viel de keuze van de jury op pianist Gilles Vandecaveye. “Een gedreven zoeker, die tijdens zijn geheel parcours in het conservatorium (School of Arts Ghent), alsook na een semester Erasmus aan de Rhythmic Music Conservatory (Kopenhagen), altijd nieuwe mogelijkheden heeft onderzocht en muziek van een hoog artistiek niveau brengt. Gilles is een begenadigd pianist boordevol inspiratie, raffinement en originaliteit, waarvan we de hoop kunnen koesteren dat hij het pad dat hij reeds ingezet heeft, verder zal bewandelen de komende jaren in het muzikale landschap in binnen en buitenland.” Je kan Gilles deze zomer live aan het werk zien met het jazz-trio Steiger.

Bij PXL Music viel de keuze van de jury op zanger Frederik De Clercq. “Frederik De Clercq bewees in zijn bachelorproef over een zeer duidelijke visie te beschikken en klare kijk te hebben over de muzikant anno 2016. Hij verliet platgetreden paden en koos voor de minst eenvoudige weg, met name deze van een eeuwig zoekende en twijfelende muzikant met oog voor detail en voor de schoonheid van muziek.” Frederik kan je deze zomer nog meermaals op de planken zien met This is Hert  en  Be Irving.

 De PlayRight+Prijs wordt ieder jaar uitgereikt. Interesse als opleiding, neem dan contact op met plus@playright.be.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden