Vraag het programma aan (Evenementen ondersteund door PlayRight+)

12 juli 2022

Dankzij de laatste projectoproep van PlayRight+ hebben tal van evenementen financiële steun gekregen! We maken van de gelegenheid gebruik om een overzicht te geven van de ondersteunde en aankomende evenementen.

Festival d’Art (Stem en wereldmuziek) – van 17 tot 21 augustus 2022

“Laat alle maskers vallen. Daaronder vinden we de gezichten en glimlachen van de hele wereld via de transversale reis van het Festival d’Art. De bedoeling: je universums van geluid en instrumentale tradities te laten ontdekken waarvan je versteld zal staan. Of ze nu uit Schotland, Ierland of Cuba komen, of het gaat om een dialoog tussen djelis van West-Afrika en een operazanger, een spel van verschillende stembanden die je meenemen op een denkbeeldige reis, of om goochelaars op de Oed of banjo… In dit festival komt alles samen om jou in vervoering te brengen. Ervaar tijdloze momenten in het huidige moment.”

Op deze mooie premisse is het evenement en het programma van de 2022 editie van Festival d’Art van Huy gebaseerd. Een festival gewijd aan de muziek en stemmen uit de hele wereld. De concerten worden verspreid over de volledige stad en een muzikale wandeling maakt het plaatje compleet.

Info & tickets: https://www.festivalarthuy.be/

 Bru.x.elles Festival – 22 & 23 september 2022

“Het eerste festival met hybride hedendaagse muziekoptredens dat zich focust op vrouwelijke artiesten en artiesten behorend tot genderminderheden. 100% made in Brussels maar met een internationaal bereik!”

Het doel van Bru.x.elles, een interdisciplinair en inclusief feministisch festivalproject, is om vrouwen in de muzieksector onder de aandacht te brengen. Dat vertaalt zich in een samenwerking met vrouwelijke producenten, de specifieke keuze van externe partners en een muzikaal programma waarbij de focus op vrouwelijke artiesten ligt.

Programmatie & tickets via: https://www.bru-x-elles-festival.be/nl

FIFF – van 30 september tot 7 oktober 2022

Het Festival International du Film Francophone (of het Internationaal Franstalig Filmfestival) is terug met een nieuwe editie! Een onmisbaar najaarsevenement voor filmliefhebbers en de Franstalige audiovisuele sector. Het FIFF wordt al jarenlang ondersteund door PlayRight+.  

Ook dit jaar bekroont PlayRight een uitvoerende artiest met de Prijs voor Beste Acteerprestatie in het kader van de Kortfilmcompetitie.

Trappelend Talent: Voorstellingen – van 1 oktober tot 15 november 2022

Trappelend Talent wil jonge theatermakers ondersteunen bij de lancering van hun carrière. Samen met het TheaterFestival selecteert de organisatie jaarlijks vijf of meer voorstellingen die het waard zijn om gezien te worden, maar de weg naar de zalen niet vinden.

Omdat productieprocessen van toneelstukken soms complex en moeilijk te overzien zij, stelt Trappelend Talent zijn knowhow en netwerk ter beschikking aan theatermakers die aan het begin van hun carrière staan.  Zo willen zij voor hen deuren de openen naar de audiovisuele sector.

Meer info? Die vind je hier: https://trappelendtalent.be/

ARTONOV Festival – van 8 tot 16 oktober 2022

Het ARTONOV festival is geïnspireerd op de filosofie van de art nouveau. De bedoeling van het festival is om een ontmoeting te creëren tussen de levende kunsten, zoals muziek, dans, theater, mode en beeldende kunst door interdisciplinariteit en creativiteit in Brusselse art-nouveau- en art-decohuizen en andere opmerkelijke architecturale gebouwen te stimuleren.

“Herontdek het erfgoed door een voorstelling, concert of evenement bij te wonen. Stel je het interieur voor van de mooiste huizen, woningen van grote Brusselse meesters en zelfs openbare gebouwen met een opmerkelijke architectuur waar gerenommeerde of beginnende kunstenaars hun creativiteit ontplooien. Muziek, dans, circus, theater, design, beeldende kunst en culinaire kunsten gepresenteerd in het hartje van ons erfgoed an toegankelijk voor iedereen. In plaats van het verleden te herkauwen, biedt het ARTONOV Festival een frisse kijk op het concept ‘Totale Kunst’.

Alle info via https://festival-artonov.eu/nl/

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden