PlayRight+ prijs voor 2 studenten aan het KASK & Conservatorium School of Arts Gent

11 juli 2022

Na een onderbreking van twee jaar door Covid, vinden de PlayRight+-prijsuitreikingen weer live plaats! De PlayRight+-prijzen zijn een beloning voor laatstejaarsstudenten en zijn bedoeld om opkomende artiesten te steunen die door hun docenten werden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten als uitvoerende artiest. We stellen jullie de winnaars van Gent voor 2022 voor!

Darya Gantura, artieste en lid van de PlayRight Raad van Bestuur, was de PlayRight+ ambassadrice voor deze prijsuitreiking. Dit jaar selecteerden de docenten van het Kask & Conservatorium School of Arts Gent een student uit de afdeling Muziek en een student uit de afdeling Dramatische Kunst.

Roberta Zonca (traject pop)

Het pedagogisch team dat Robarta als winnares heeft geselecteerd zei hetvolgende:

“Roberta Zonca gaf in het tweede jaar van haar master een uitstekende live performance. Ze is niet bang om te experimenteren met melodie, harmonie en techniek, en weet tegelijk deze 3 elementen op een onberispelijke manier te combineren. Haar muzikaal gevoel, haar finesse en haar diepgaande teksten zorgden voor een optreden waarbij emotie nooit ver weg was”.

Roberta over de PlayRight+-prijs:

“Ik was thuis toen ik vernam dat ik de PlayRight+-prijs had gewonnen. Danté, mijn bassist, stuurde me een berichtje. Hij had een korte video gemaakt waarin de docenten uitlegden waarom ik deze prijs verdiende. Ik kon niet geloven dat ze mij hadden gekozen! Zulke complimenten horen na al het harde werk om tot een goed resultaat te komen, terwijl ik altijd trouw ben gebleven aan mijn eigen gevoelens, instincten en wat ik liefheb, vervulde me met dankbaarheid. Dit geeft me de bevestiging dat ik de juiste weg ben ingeslagen. Roberta” 🖤

Jef Hellemans (drama)

Jan Steen, directeur van de afdeling Dramatische Kunst aan het Conservatorium van Gent wist dit te zeggen over Jef:

“Jef Hellemans onderzoekt in Pinokkio een fysiek en a-psychologisch spelregister. Hij vertrekt in zijn onderzoek vanuit een lichaam dat, door het mechanisch te maken, vreemd of komisch wordt. Met dat lichaamsidee exploreert hij de grenzen van het mens-zijn in een tussengebied tussen lichaam, machine en avatar. Jef speelt met een groot gevoel voor timing. Wat een beheersing van een lichaam! Iedere vezel heeft hij onder controle in een spelregister dat zich ergens tussen dans en clownerie begeeft. Hij maakt zijn lichaam bij momenten zo kneedbaar en elastisch dat het bij momenten voor zalige slapstick zorgt. We krijgen een lichaam te zien dat worstelt, uit zichzelf wil breken, tegelijk tragisch en komisch, maar vooral telkens met zo’n mooie poëzie.”

Nogmaals proficiat aan de twee winnaars! Tussen september en oktober delen we opnieuw prijzen uit. 

sluiten

Inloggen Lid worden