Laat je project financieren door PlayRight+

7 juli 2022

Boost jouw project de positie en het belangen van de uitvoerende artiest? Dan krijg je van ons misschien wel een financiële meevaller!

PlayRight+, het sociale, culturele en educatieve departement van PlayRight, werkt dagelijks aan het verbeteren van de situatie van de uitvoerende artiesten. Dat doen we door steun te bieden op verschillende manieren. Een daarvan betreft financiële ondersteuning aan specifieke en éénmalige projecten die de positie van de uitvoerende artiest behartigen, of die een grote meerwaarde bieden voor de artistieke gemeenschap in het algemeen.

Ben jij een projectorganisator en wil je hierop beroep doen? Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden.

Check even of je hieraan voldoet alvorens je een aanvraag indient.

VOORWAARDEN

Je project:

 • Verdedigt de belangen van de artiesten om hun sociaal-economische en culturele positie in de samenleving te verbeteren;
 • Informeert over de rechten van artiesten en de praktijken van hun beroep;
 • Ondersteunt belangengroepen;
 • Helpt bij de promotie van de carrière van artiesten;
 • Helpt bij de internationalisering van de carrière van artiesten;
 • Heeft betrekking op de overdracht, documentatie en archivering van ons cultureel erfgoed.

Je project kan gelijk welke vorm aannemen: een kort- of langspeelfilm, een documentaire, prijsuitreiking, workshop, show,… Zolang er maar iets goed uit voortvloeit voor uitvoerende kunstenaars. Het project mag immers niet gericht zijn op één enkele artiest (solo of band) en/of louter individuele commerciële belangen dienen.

Alle voorwaarden kan je HIER terugvinden. Dus, heb jij minstens één van bovenstaande items kunnen afvinken? Dan komt je project in aanmerking en kan je een aanvraag indienen.

AANVRAAG INDIENEN – hoe werkt het?

 1. Meld je aan via het inschrijvingsformulier. Vul dit volledig in en stuur het op naar plus@playright.be . Opgelet: alleen volledige aanvragen worden behandeld!
 2. Vervolgens ontvang je het officiële aanvraagformulier. Dit dien je volledig in te vullen en door te sturen.
 3. Hou rekening met de deadlines! Voor projecten organiseren we jaarlijks 2 sessies:

31 maart en 30 september.

 • Nadat alle officiële aanvragen binnen zijn en de deadline voorbij is, analyseert de Commissie PlayRight+ en de Raad van Bestuur elk dossier. Daarna laten we je zo snel mogelijk weten of je van ons financiële steun krijgt.
 • De uitbetaling gebeurt in twee schijven: de eerste schijf van 80% wordt uitbetaald meteen na de beslissing van de Commissie PlayRight+, de tweede schijf van 20% wordt na afloop van het project uitbetaald en nadat het Uitvoerend Comité heeft vastgesteld dat aan alle voorwaarden werd voldaan.

Ingewikkeld? Geraak je er niet aan uit? No worries. De afdeling PlayRight+ helpt je graag op weg bij de voorbereiding en inhoud van je dossier.

Opgelet: De door PlayRight+ toegekende financiële steun kan nooit meer dan 50% bedragen van het budget van het te onder-
steunen project.

ACTION!

Denk jij dat je project in aanmerking komt? Aarzel dan niet en vul zo snel mogelijk het aanmeldingsformulier in, en wie weet ondersteunt PlayRight+ binnenkort jouw project!

Volgende deadline:  30 september

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden