Algemene Vergadering & Debat over het kunstenaarsstatuut in video en foto ‘s

22 juni 2022

Op maandag 20 juni organiseerde PlayRight haar jaarlijkse Algemene Vergadering voor alle aangesloten artiesten. Daarna volgde een debat over het kunstenaarsstatuut in aanwezigheid van de ministers. Een overzicht van deze twee evenementen in foto’s en video!

De Algemene Vergadering van PlayRight bracht haar aangesloten artiesten bij elkaar om de (activiteiten van) de beheersvennootschap te bespreken en te stemmen op de nieuwe artiesten die vanaf nu zullen zetelen binnen de Raad van Bestuur. Na de (her)verkiezing van Darya Gantura, Floris Devooght, Giovanni Guzzo, Wietse Meys en Benjamin Schoos werden alle vennoten,  aangesloten artiesten van PlayRight en de sectororganisaties uitgenodigd om deel te nemen aan een debat over het nieuwe kunstenaarsstatuut.

Namen ook deel aan het debat: de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, en Cédric Norré, adjunct-kabinetschef ter vervanging van de minister van Werk en Economie, Pierre-Yves Dermagne, die er wegens ziekte niet kon bijzijn. Zij gingen in discussie met Thibaut Delmotte (acteur en medevoorzitter van de Union des Artistes) en Luc Gulinck (jurist en lid van het bestuur van De Muziekgilde). Het debat werd gemodereerd door Eva Meyer (Legal Manager bij Amplo) en mensen en organisaties uit het publiek konden vragen stellen en reageren op wat werd gezegd.

Het debat werd gefilmd en live uitgezonden via Facebook. Je kan de video hier herbekijken:

Credits: Afterglow Films

Onder het genot van een drankje werd de discussie op de bovenste verdieping en het terras van de Beursschouwburg voorgezet. Bedankt aan de vele artiesten die aanwezig waren.  Wiil je zien hoe het eraan toe ging? Een preview van de foto’s van de Algemene Vergadering, het debat en de drink die daarop volgde geven je een kleine indruk van de avond.

Credits (foto’s): Withlaura

sluiten

Inloggen Lid worden