Geef je prestaties aan voor 30 juni!

27 mei 2022

Hoe sneller je je prestaties aangeeft, hoe sneller PlayRight je rechten kan berekenen en uitbetalen!

Om je rechten te berekenen, moet PlayRight eerst weten aan welke muzikale en/of audiovisuele werken je hebt deelgenomen. Zodra je je repertoire hebt aangegeven, verwerkt je Accountmanager je aangiften.

Je repertoire aangeven is dus van fundamenteel belang voor de berekening van de rechten die jou toekomen. En omdat de bronnen die aan de basis liggen van jouw rechten binnen een bepaalde tijd moeten worden uitbetaald aan de artiesten, heeft PlayRight een verdelingskalender opgesteld met daarop alle deadlines voor dewelke je je repertoire moet hebben aangegeven.

Als je vóór 30 juni in het jaar na realisatie van een werk aangifte doet, krijg je sowieso de rechten die jou toekomen zo vroeg mogelijk uitbetaald. Met andere woorden, als je al je prestaties als uitvoerende artiest aangeeft voor 30 juni, ontvang je al datzelfde jaar een eerste deel van je rechten. Opgelet: niet elke aangifte genereert rechten. Bij elke verdeling wordt rekening gehouden met een reeks parameters (aanwezigheid van het werk in een playlist, kijkcijfers, etc.).

Dus, concreet: PlayRight zal in september en oktober een eerste verdeling van rechten uitvoeren voor:

  • Audiovisuele werken uitgezonden in 2020/2021,
  • Muzikale werken uitgezonden in 2021.

Geef voor deze referentiejaren je prestaties aan vóór 30 juni! Dit doe je via je online portal. Heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met je Accountmanager.

sluiten

Inloggen Lid worden