PlayList 2021 online: klaar voor je aangifte!

25 mei 2022

PlayRight heeft zonet de playlist voor het referentiejaar 2021 gepubliceerd. Hoog tijd dus om je muziekopnames aan te geven in je online portal!

Elk jaar vragen wij jullie, onze aangesloten artiesten, om jullie bijdragen aan muziekopnames aan te geven via de online portal, zodat wij de naburige rechten waar jullie recht op hebben kunnen beheren, berekenen en verdelen. Om jouw rechten voor het Belgische grondgebied te berekenen, hanteert PlayRight twee verdelingsparameters:

  • De speellijsten van de Belgische radiozenders,
  • De verkoopslijsten van Ultratop.

Als je nu je prestaties aangeeft betreffende muziek die werd uitgezonden en geëxploiteerd in 2021, ontvang je de rechten al tijdens de eerste verdeling van dit referentiejaar in Oktober 2022.

Hoe het werkt

Je muzikale bijdragen aangeven is simpel:

  1. Raadpleeg je online dossier via de Online Portal;
  2. Ga naar de playlist tool. Die geeft je toegang tot de speellijsten, opgesteld door PlayRight voor elk referentiejaar;
  3. Geef jouw muziekprestaties zo snel mogelijk

Deadlines

Tot 31/12/2022 kan je volgende prestaties aangeven:

  • Je audiovisuele prestaties voor de referentiejaren 2017/2018;
  • Je muzikale prestaties voor het referentiejaar 2019.

Na deze deadline sluit PlayRight de rechten voor deze referentiejaren af. Je prestaties blijven rechten opleveren voor de referentiejaren die nog openstaan, maar niet voor de afgesloten referentiejaren. Het is dus belangrijk de deadline te respecteren als je je rechten wil innen.

Ga meteen aan de slag!

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden