Uw fiscale fiche 281.45 is beschikbaar in uw online dossier (aanslagjaar 2022)

26 april 2022

Binnenkort is het weer tijd voor uw jaarlijkse belastingaangifte voor het aanslagjaar 2022 (inkomsten 2021). Daarvoor heeft u de fiscale fiche 281.45 nodig. Die is nu beschikbaar via uw online dossier in de PlayRight portal, bij “Gegevens” onder de tab “Documenten”. 

De bedragen die PlayRight u in 2021 toekende als naburige rechten, worden op deze fiche samengevat. Om uw belastingaangifte te vervolledigen, dient u de bedragen van de fiche 281.45 in te vullen op uw aanslagformulier 2022.

VERGEET NIET: Kreeg u van een andere beheersvennootschap ook auteursrechten en/of naburige rechten uitgekeerd? Dan moet u die in dezelfde rubriek invullen.

Noteer alvast dat u tot 15 juli de tijd heeft om uw elektronische belastingaangifte via Tax on web in te dienen. Voor een aangifte op papier is de uiterste datum vastgelegd op 30 juni –.

BRUIKBARE INFORMATIE

  • Meer info nodig? PlayRight stelde enkele beknopte richtlijnen op om u te helpen met de aangifte van uw rechten. Consulteer het document Hoe zit dat met de belastingen” door op de volgende link te klikken: https://playright.be/en-wat-met-de-belastingen/
  • Sinds 2019 beschouwt de belastingdienst uw naburige rechten als roerende inkomsten, tot het tegendeel wordt bewezen (lees op deze pagina wat dat betekent).

Mocht u vragen hebben in verband met deze documenten, aarzel dan niet om uw account manager te contacteren. Richt u voor alle andere vragen m.b.t. uw belastingaangifte rechtstreeks tot de FOD Financiën, op het nummer 02/572 57 57.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden