Spot on – het nieuwe kunstenaarsstatuut [20.06.2022]

20 juni 2022 - 17:30

Als afsluiter van de Algemene Vergadering 2022 nodigt PlayRight artiesten en sectororganisaties uit om deel te nemen aan een debat over het nieuwe kunstenaarsstatuut. Ook de minister van Werk en Economie, Pierre-Yves Dermagne, en de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, zullen deelnemen.

Begin mei werd beslist over een kwestie die al jarenlang op de tafel lag van de bevoegde ministers. Het nieuwe kunstenaarsstatuut werd eindelijk bekrachtigd door de ministerraad.

Wat we voordien niet echt een statuut konden noemen, maar wel een aanpassing van de bestaande regels van werknemers voor arbeiders uit de artistieke sector, heeft een grondige hervorming ondergaan. Veel aspecten van de teksten roepen dan ook vragen op en zullen de komende maanden een belangrijk topic ter discussie zijn binnen de sector.

Daarom stelt PlayRight voor om deze discussie, in aanwezigheid van de ministers, te richten op de volgende twee grote thema’s:

Tijdens dit debat laten we ministers Pierre-Yves Dermagne en Frank Vandenbroucke aan het woord. Zij zullen in debat treden met Thibaut Delmotte (acteur en medevoorzitter van de Union des Artistes) en Luc Gulinck (jurist en lid van het bestuur van De Muziekgilde). Het debat zal worden gemodereerd door Eva Meyer (Legal Manager bij Amplo), en de mensen en organisaties aanwezig in het publiek worden van harte aangemoedigd om actief deel te nemen. 

Praktische info 🔦

  • DATUM: Maandag 20 juni 2022 om 17u30; Gelieve minstens een kwartier op voorhand aanwezig te zijn.
  • PLAATS: Golden room (4e verdieping), Beursschouwburg [Metro 1 of 5, halte De Brouckère of Sint-Katelijne, TRAM 3, 4, 32 halte Beurs].
  • Het evenement is intussen volledig volzet. Wil je toch nog graag aanwezig zijn? Schrijf je in op de wachtlijst! Zodra er een plaats vrijkomt, nemen we contact op: https://forms.gle/SwoTEiPPz37qJ13p8
  • Beperkte capaciteit; reserveren verplicht!

Vragen, opmerkingen of iets anders te melden? Aarzel niet om ons te contacteren via info@playright.be.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden