Je fiscale fiche 281.45 is beschikbaar in je online dossier (aanslagjaar 2023)

2 mei 2023

Binnenkort is het weer tijd voor je jaarlijkse belastingaangifte voor het aanslagjaar 2023 (inkomsten 2022). Daarvoor heb je de fiscale fiche 281.45 nodig. Die is nu beschikbaar via je online dossier in de PlayRight-portal, bij “Gegevens” onder de tab “Documenten”.

De bedragen die PlayRight je in 2022 toekende als naburige rechten, worden op deze fiche samengevat. Om je belastingaangifte te vervolledigen, dien je de bedragen van de fiche 281.45 in te vullen op je aanslagformulier 2023.  

OPGELET: Keerde een andere beheersvennootschap ook auteursrechten en/of naburige rechten aan je uit? Dan moet je die in dezelfde rubriek invullen. 

Noteer alvast dat je tot 15 juli de tijd hebt om je elektronische belastingaangifte via Tax on web in te dienen. Voor een aangifte op papier is de uiterste datum vastgelegd op 30 juni. 

Nuttige informatie 

Beetje hulp nodig? PlayRight stelde een aantal beknopte richtlijnen op om je te helpen met de aangifte van je rechten. Consulteer het document “Hoe zit dat met de belastingen” door op de volgende afbeelding te klikken: 

Zit je nog met vragen in verband met deze documenten? Neem dan contact op met je accountmanager. Voor alle andere vragen m.b.t. je belastingaangifte, kun je je rechtstreeks tot de FOD Financiën richten op het nummer 02/572 57 57. 

sluiten

Inloggen Lid worden