Een correcte vergoeding voor de online-exploitatie van de prestaties van artiesten?

14 december 2016

Aangezien online platformen meer en meer gebruikers registreren, roept de campagne Fair Internet for Performers de Europese Commissie op om haar standpunten, die in september bekend werden gemaakt, te herzien.

De campagne pleit voor een herziening van de Europese richtlijnen om ervoor te zorgen dat uitvoerende kunstenaars een correct aandeel ontvangen van de inkomsten uit het online gebruik van hun prestaties. Hoe? Door middel van een onoverdraagbaar recht op billijke vergoeding voor de online-exploitatie van hun prestaties dat verplicht wordt beheerd door het collectief beheer voor uitvoerende kunstenaars.

De campagne benadrukt dat de overgrote meerderheid van de performers hun rechten afstaan aan de producent en verplicht worden een contract te ondertekenen dat niet voorziet in een vergoeding voor de online-exploitatie van hun prestaties. De voorstellen van richtlijnen die de Europese Commissie in september kenbaar maakte, zijn onvoldoende om hier verandering in te brengen. Fair Internet for Performers roept daarom alle actoren in de sector op om actie te ondernemen door de petitie te ondertekenen en te delen.

Share This :

Gerelateerde items

sluiten

Inloggen Lid worden