Geef je repertoire aan voor 31 december 2017

19 oktober 2017

Ter voorbereiding van de verdelingen voor 2018, moeten aangesloten kunstenaars vóór 31 december hun repertoire aangeven.

Basisprincipes

PlayRight verdeelt de rechten voor één of meerdere referentiejaren in twee fases: een eerste verdeling en een afsluitende verdeling. Die laatste is dan de definitieve verdeling van de verzamelde rechten voor een bepaalde periode. De periode tussen deze twee verdelingen geeft alle aangesloten kunstenaars de kans om hun repertoire aan te geven voor de opnames die naburige rechten kunnen opleveren. Daarnaast laat deze aanpak ook toe om de ontvangsten te verzamelen die aan de basis liggen van de naburige rechten. Een dergelijke termijn kan ook het verschil verklaren tussen een eerste en een afsluitende verdeling.

DEADLINE: 31/12/2017

In 2018 zal PlayRight een afsluitende verdeling uitvoeren van muziekrechten voor het referentiejaar 2014. Bij die berekening van rechten houden we enkel rekening met de aangiftes die ten laatste op 31 december 2017 zijn ingediend. Aangiftes ingediend na die datum worden niet meegenomen en zullen dus geen rechten genereren voor deze referentiejaren. Dit wil echter niet zeggen dat je repertoire geen rechten zal genereren voor de open referentiejaren. Maar voor het referentiejaar 2014 zal het te laat zijn om nog muziekrechten te genereren. Vul dus tijdig je repertoire aan!

Bijdragen aan te geven”? Via je onlinedossier in de PlayRight portal kan je, in de linkerkolom, zien of er nog bijdragen aan te geven zijn. Als dit zo is, hou er rekening mee dat de vervaldatum ook geldt voor deze bijdragen: er kan geen rekening mee gehouden worden en zolang ze niet aangegeven zijn, leveren ze geen rechten op.

 

Share This :

Gerelateerde items

sluiten

Inloggen Lid worden