Internationale Vrouwendag: bedankt, Nicole, Julie, Darya, Eva en Cathy!

8 maart 2023

Op Internationale Vrouwendag zetten wij de vrouwen van PlayRight in de bloemetjes! Voor de Raad van Bestuur zijn dat Nicole Colchat, Julie Basecqz, Dary Gantura en Eva Schampaert, voor het Uitvoerend Comité Cathy Lorge.

Nicole Colchat (Roegiers) is sinds 2010 (al 13 jaar!) bestuurslid bij PlayRight in het college Dramatische Kunst en Dans. Ze vertolkte rollen in films van Chantal Akerman, de broers Dardenne en Jean-Paul Civeyrac. Daarnaast is ze goed vertrouwd met dubbing. Als betrokken bestuurslid zet zij zich sterk in om de positie van uitvoerende kunstenaars te verbeteren.

Julie Basecqz zetelt sinds 2019 in de Raad van Bestuur van PlayRight in het college Dramatische Kunst en Dans. Als actrice is ze vooral gespecialiseerd in dubbing, zo richtte ze bijvoorbeeld haar eigen dubbingstudio Score Brussels op en leende ze haar stem aan animatiefilms, audioboeken en documentaires. Haar engagement voor uitvoerende kunstenaars zet ze naast haar zitje in onze Raad van Bestuur ook verder als co-voorzitter van Union des Artistes.

Darya Gantura is sinds 2021 bestuurslid bij PlayRight in het college Dramatische Kunst en Dans. Je kent haar van de VTM-telenovelle Ella of van haar vertolking van Olga Massart in de film Red Sandra. Daarnaast is ze bestuurslid bij De Acteursgilde en was ze nauw betrokken bij de omzetting van de Europese richtlijnen over naburige rechten. Zo blijft ze zich inzetten voor wat zij belangrijk vindt: een sterkere financiële positie van de gemeenschap van uitvoerende kunstenaars.

Eva Schampaert is onze jongste aanwinst: eind 2022 werd zij als bestuurslid verkozen in het college Muziek. Als percussioniste en vocaliste werkte ze samen met onder anderen Gabriel Rios, Pieter Embrechts, Guy Swinnen, An Pierlé, wijlen Yasmine… Oh ja, en als coördinator van De Muziekgilde houdt ze de vinger aan de pols wat betreft de rechten van muzikanten.

Cathy Lorge is lid van het Uitvoerend Comité van PlayRight, waar zij instaat voor het dagelijks bestuur van onze organisatie. Ze was tien jaar lang directrice van een cultureel evenementenbureau, waar zij verantwoordelijk was van de productie van grote festivals en waar zij jarenlang de Octaves de la Musique coördineerde. In 2000 richtte ze So What? Productions op, een boekings- en managementbureau dat professionele muzikanten in Wallonië en Brussel begeleidt. Ze is een expert in administratief beheer van culturele projecten en verenigingen. Daarnaast zet ze zich actief in voor Les Lianes (Scivias), een programma dat vrouwen ondersteunt bij de ontwikkeling van hun carrière in de muzieksector.

Share This :

Gerelateerde itemsZie ook


sluiten

Inloggen Lid worden