We hebben een nieuwe regering !

1 oktober 2020

Gisteren werd bekend dat Alexander De Croo de nieuwe Vivaldi-regering zal leiden, een regering bestaande uit 14 ministers en 5 staatssecretarissen uit 7 verschillende partijen.

Niemand minder dan Frank Vandenbroucke wordt de nieuwe Minister van Sociale Zaken en voor hem staat er alvast een hervorming van het Kunstenaarsstatuut op de agenda. Het regeerakkoord voorziet namelijk uitdrukkelijk dat “De regering in overleg met de sector en de sociale partners zal bekijken hoe het sociaal statuut voor de artiesten verder hervormd kan worden.”

En Vandenbroucke zal hiervoor nauw samenwerken met Pierre-Yves Dermagne die als Minister van Werk en Economie verantwoordelijk wordt voor auteursrechten en naburige rechten. Hij zal de omzetting van de CopyRight Directive verder in goede banen moeten leiden.

PlayRight zal zich samen met de sector inzetten opdat dat beide ministers werk maken van een beter sociaal statuut voor uitvoerende kunstenaars en dat jullie naburige rechten daar een stevige pijler van uitmaken.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden