PlayRight+ prijzen 2020 voor studenten in Gent en Leuven!

5 oktober 2020

De coronacrisis mag de culturele sector dan wel hebben stilgelegd, de toekomst is in ieder geval verzekerd, want de uitstroom van nieuwe talenten aan onze conservatoria kon niet worden voorkomen. PlayRight+ mocht vorige week in Gent en in Leuven nog eens drie van haar begeerde PlayRight+ prijzen uitreiken om het werk van enkele pas afgestudeerde studenten te erkennen!

Het ondersteunen van jonge artiesten bij hun transitie naar professioneel kunstenaar is een van de bestaansredenen van PlayRight+. Uit bewondering voor diegenen die er reeds van jongs af aan voor kiezen om van muziek of acteren hun toekomstig beroep te maken, besloot PlayRight om diegenen die daar dan ook nog eens in uitblinken een extra duwtje in de rug te geven. Ontdek hier de leerlingen die door hun scholen werden aangedragen! 

Tim Eysackers (LUCA School of Arts – Campus Lemmens)

Tim Eysackers

Onze eerste laureaat komt van het Lemmens Instituut in Leuven. De redenen voor zijn keuze? 

Zijn leraars van de jazzafdeling hebben in hem altijd een natuurlijke muzikale student gezien en gehoord met een oor voor klank en dynamiek en uiteraard een diepgewortelde relatie met zijn instrument: de piano.

We eren vandaag een jong talent dat in zijn carrière de koe bij de horens zal vatten en met onverstoorbare eigenzinnigheid zijn muzikale ideeën zal delen met publiek en musici.

Trui Amerlinck (Conservatorium HoGent – Muziek)

Trui Amerlinck

 De afdeling “Muziek Jazz/Pop” van het Gente Conservatorium heeft beslist om de PlayRight+ Prijs toe te kennen aan een authentieke bassiste die volgens haar leraars een perfecte muzikale symbiose neerzet van wat ze oppikte in zowel haar jazz- als pop opleiding. 

 Trui tilt haar projecten naar een hogerniveau, mede door haar zangcapaciteiten die ze probleemloos combineert met haar authentieke basspel. Door haar inventiviteit matcht ze perfect met de drums qua sound & timing én verweeft ze haar baslijnen probleemloos op de juiste plek in de harmonie van elke compositie. En bovenal, met haar haalt de originaliteit het steeds van de clichés.

Flor Vanseveren (KASK HoGent – Drama)

Flor Vanseveren
©Tina Herbots.

Aan Gentse zijde selecteerde de “Drama” afdeling van het KASK ook een veelbelovend talent voor de PlayRight+ prijs.

De jury wil met haar selectie de artistieke prestatie belonen die Flor neerzette als onderdeel van zijn masterproef, het klassieke “Who’s afraid of Virginia Woolf” van E. Albee.

Zijn vertolking van de rol van George was adembenemend nauwkeurig. Meer dan zijn medespelers laat hij een zekere afstand toe tussen zichzelf en de rol die hij speelt. In ‘zijn’ George wordt het meest expliciet gespeeld met de grens tussen fictie en realiteit. De rol leek voor hem geschreven.

Een dikke proficiat en veel succes gewenst aan de drie nieuwe winnaars van de PlayRight+ prijzen 2020!

Wil jij ook een prijs uitreiken aan jouw school? Aarzel niet om PlayRight+ te contacteren door een mailtje te sturen naar plus@playright.be

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden