Norma Joossensfonds voor acteurs en actrices

4 november 2021

PlayRight+ bundelt de krachten met het Norma Joossensfonds om acteurs en actrices die het moeilijk hebben te steunen!

Het Norma Joossensfonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, heeft als hoofddoel  acteurs/actrices en cabaretiers te helpen wanneer zij niet over voldoende financiële middelen beschikken om op pensioenleeftijd in hun behoeften te voorzien. Vanuit een sterk bewustzijn van de ernst van de gevolgen van de COVID-19-crisis voor de sector heeft het Fonds besloten om een deel van zijn middelen vrij te maken om ALLE acteurs/actrices en cabaretiers te ondersteunen, ongeacht hun leeftijd. Naar aanleiding van deze openstelling voor de hele sector heeft PlayRight+ vervolgens besloten om deze projectoproep te steunen met een financiële bijdrage, opdat zoveel mogelijk artiesten geholpen kunnen worden!

Wat betekent dit concreet? Wel, deze projectoproep staat dus open voor elke acteur/actrice/cabaretier die in België woont en kan aantonen dat zijn werk en professionele activiteiten werden stopgezet of sterk zijn afgenomen door de coronacrisis.

Per goedgekeurd dossier zal één steunbedrag tussen €700 en €1.500 worden toegekend.

Om hiervan te kunnen genieten dien je voor vrijdag 12 november 2021 een aanvraag in te dienen bij de Union des Artistes of De Acteurspenning.

Meer informatie op de website van de Koning Boudewijnstichting, de Union des Artistes of de acteurspenning.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden