MUZIEK 2020: €3,7 MILJOEN TIJDENS EERSTE VERDELING

28 oktober 2021

De eerste verdeling van muziekrechten voor het referentiejaar 2020 is een feit. PlayRight verdeelde tijdens deze eerste verdeling – en daarmee ook de laatste van dit jaar – €3.750.297 onder haar muzikanten & artiesten aangesloten via een zustervenootschapIn 2024 volgt een tweede, afsluitende verdeling van rechten die voortkomen uit muziekopnames die werden uitgezonden en/of geëxploiteerd in België in 2020.

HOE WORDEN DEZE NABURIGE RECHTEN GEGENEREERD?

De vergoedingen die aan de basis liggen van deze rechten komen voort uit de billijke vergoeding, privé-kopie en het leenrecht. Deze vergoedingen werden verzameld als compensatie voor muziekopnames die werden uitgezonden en / of geëxploiteerd in België in 2020.

EERSTE/AFSLUITENDE VERDELING: HOE WERKT HET?

PlayRight voert de verdeling van jouw rechten als muzikant altijd in twee fases uit. De deadline voor de aangifte van de repertoires die rechten kunnen opleveren voor het referentiejaar 2020 is 31 december 2023.

HOE WORDEN MIJN RECHTEN BEREKEND?

Voor elke verdeling van jouw rechten als muzikant op het Belgisch grondgebied, koppelt PlayRight de aangegeven repertoires met:

  • De speellijsten van radiozenders en de luistercijfers;
  • De Ultratop-verkoopslijsten.

WELKE RADIO’S ZITTEN IN DE SPEELLIJSTEN VAN PLAYRIGHT ?

Je kunt deze playlist ook terugvinden in je online portal. Aan de hand van de playlist kan je je prestaties sneller en gemakkelijker aangeven, en ben je er zeker van dat je nummer(s) wel degelijk in een afspeellijst aanwezig zijn en dus rechten opleveren. Meer weten over het playlist menu.

Wat als ik niks heb aangegeven?

Geen paniek! Dit is slechts een eerste verdeling. PlayRight verdeelt altijd in twee keer, een eerste verdeling vindt plaats in 2020 en wordt aangevuld met een afsluitende verdeling in 2024.

WANNEER VINDT DE VOLGENDE VERDELING VAN MIJN RECHTEN PLAATS?

PlayRight stelt elk jaar een verdelingskalender op. De verdelingskalender van 2021 kan je terugvinden via de volgende link: https://playright.be/verdelingskalender/

De eerstvolgende verdeling van muziekrechten zal plaatsvinden in 2022. In december stellen wij een nieuwe verdelingskalender op met meer info over alle verdelingen die we in 2022 zullen uitvoeren.

NOG VRAGEN?

Indien je nog vragen hebt, aarzel niet om je Accountmanager te contacteren. Zijn of haar contactgegevens kan je terugvinden via je persoonlijke online portal.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden