PLAYRIGHT VERDEELT MEER DAN € 350.000 AAN NABURIGE RECHTEN UIT HET BUITENLAND

22 februari 2017

De eerste verdeling die PlayRight in 2017 doet betreft de verdeling van de internationale rechten voor die artiesten die ons opdracht gaven ook in het buitenland hun rechten te innen. De uitbetaling gebeurt binnen de 5 werkdagen.

Wanneer een artiest zich bij PlayRight aansluit kan hij ons in zijn contract een wereldwijd mandaat geven. Dan zal PlayRight Internationaal in alle landen waar het een overeenkomst heeft afgesloten de rechten van de artiest beheren en innen. (Meer informatie over de verschillende mandaten via onze website )

Door middel van een wereldwijd mandaat kan PlayRight voor de artiesten hun rechten innen bij de zustermaatschappijen in andere landen indien de opnames waaraan ze bijdroegen daar werden verspreid. De verdeling van de buitenlandse rechten gebeurt op basis van de verdelingsregels van de buitenlandse beheersvennootschap in kwestie. PlayRight is dus niet betrokken in de berekening van de rechten zelf maar kijkt wel de datakwaliteit na en zorgt daarna voor de doorstorting van het reeds berekende bedrag. Een verdeling van internationale rechten betreft verschillende referentiejaren en zowel rechten voor muziek- als voor audiovisuele opnames.

Deze verdeling van internationale rechten bevat volgende territoria en referentiejaren:

Om de meerkost te dekken die de uitwisseling van rechten met zich meebrengt zal ook PlayRight, net zoals andere buitenlandse beheersvennootschappen, 5% operationele kosten doorrekenen bij de doorstorting van internationale rechten die ze ontving na 1 december 2016.

Leden die nog vragen hebben kunnen contact opnemen met hun accountmanager of een mail sturen naar members@playright.be.  Check ook eens de lijst met vaak gestelde vragen hieronder.

Gerelateerde items

sluiten

Inloggen Lid worden