PLAYRIGHT VERDEELT MEER DAN € 400.000 AAN INTERNATIONALE NABURIGE RECHTEN

23 februari 2018

PlayRight verdeelde vandaag internationale naburige rechten voor muziek en audiovisuele opnames onder haar aangesloten kunstenaars. De bedragen worden binnen de vijf werkdagen op hun rekening gestort.

Wat zijn internationale rechten?

Een artiest die zich aansluit bij PlayRight, kan ons in zijn contract een wereldwijd mandaat geven. Op basis van overeenkomsten met onze zusterorganisaties in het buitenland, krijgen we dan informatie over het gebruik van het repertoire van onze artiesten in meer dan 40 landen. Zo kunnen we ook internationaal de juiste vergoedingen innen.

De verdeling van de buitenlandse rechten verloopt volgens de verdelingsregels van de buitenlandse beheersvennootschappen in kwestie. PlayRight kijkt de kwaliteit van hun gegevens wel nauwgezet na en zorgt daarna voor de doorstorting van het berekende bedrag.

Waarop is deze verdeling gebaseerd?

Een verdeling van internationale rechten slaat op verschillende referentiejaren, voor zowel muziek- als voor audiovisuele opnames. Deze verdeling van internationale rechten omvat volgende territoria en referentiejaren:


PlayRight rekent, net zoals andere buitenlandse beheersvennootschappen, 5% operationele kosten door bij de doorstorting van internationale rechten die ze ontving na 1 december 2016.

In augustus 2018 volgt een tweede verdeling van rechten uit het buitenland. De verdelingskalender en deadlines kan je hier consulteren.

Nog vragen?

Neem contact op met je accountmanager of stuur een mail naar members@playright.be.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden