United music of Brussels

26 augustus 2019

Photo (c) Caroline Lessire

De muzikanten komen op straat! Voor de vierde editie geven de muzikanten van de Munt, het Nationaal Orkest van België en de muzikanten van BOZAR een optreden op de meest karakteristieke plaatsen van Brussel. Kom meefeesten op 7 september in de straten van onze hoofdstad tijdens deze nieuwe editie van United Music of Brussels!

United Music of Brussels is een initiatief dat ondersteund wordt door PlayRight+, en het Belgische Nationale orkest, de Munt en BOZAR samenbrengt. De bedoeling van het festival is om “het publiek actief uit te nodigen  om Brussel al wandelend te verkennen met muziek als leidraad”.

Dit format creëert niet alleen een uniek en toegankelijk kader voor iedereen, maar laat je ook klassiekers in een nieuw jasje (her)ontdekken. Voor het festival worden de muzikanten gevraagd om de vorm van hun uitvoering heruit te vinden en die aan te passen aan het publiek en de setting waar ze zullen optreden. Resultaat:  niet eerder gehoorde en orginele co-creaties, zoals het geval is voor de aftrap van de 4e edietie van United Music of Brussels. Het Nationaal Orkest van België en het Concerto for Cello and Wind Orchestra zullen worden begeleid door Zwangere Guy, de revelatie van de Brusselse rapscene.

Dit jaar zijn de muzikanten niet de enige artiesten van het festival. Net zoals tijdens Roaring Twenties Revisited, zullen sommige concerten worden aangevuld met prachtige dansuitvoeringen. Hier geen podium om een choreografie uit te voeren. Charlotte Vanden Eynde, bijvoorbeeld, zal een podiummodeshow op poten stellen, terwijl het Nationaal Orkest van België en Frank Peters (piano) Aubade zullen uitvoeren.

Elders zullen dan weer de melodieën van Piazolla worden vermengd met Bohemian Rhapsody of worden de klanken van Elvis Costello herbewerkt door een strijkkwartet en met gezang. Tot slot zullen verschillende repititieruimtes uitzonderlijk open worden gesteld voor het publiek.

Nieuwe decors, nieuwe geluiden, nieuwe uitvoeringen… Je weet wat te doen op 7 september!

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden