JONG BLOED? ERVAREN ROT? WORD VENNOOT en toon je hart voor de rechten van uitvoerende kunstenaars

9 maart 2018

PlayRight int, beheert en verdeelt je rechten, maar verdedigt ook je belangen. Zeker vandaag, nu heel wat van je rechten in vraag gesteld worden door de minister die bevoegd is voor auteursrecht en naburige rechten in België.

En dat kan PlayRight niet alleen. Boven alles zien we de uitvoerende kunstenaars zelf als het kloppend hart van onze beheersorganisatie. Jij staat midden in de sector, dus jouw bagage is voor ons van onschatbare waarde.

Daarom nodigen we je graag uit om een actieve rol te spelen binnen PlayRight en vennoot te worden. Weeg mee op onze beslissingen en breng zelf ideeën aan. Alleen zo komen we tot een échte collectieve beheersorganisatie, die ook breed gedragen wordt door onze aangesloten kunstenaars.

Hilde Heynen, actrice:

Voor mij betekent vennoot zijn, dat ik mijn ervaring kan delen bijvoorbeeld over hoe contracten worden opgesteld, en hoe we kunnen streven naar een eerlijke verdeling van de rechten.

Valérie Schreer, actief in de muzieksector:

Je verwacht als artiest dat PlayRight je rechten verdeelt, maar je kan ook iets teruggeven.

> Lees het volledige interview 

VENNOOT WORDEN

Ben je al aangesloten bij PlayRight? Dan kan je vennoot worden, als je kan aantonen een bijdrage te hebben geleverd aan minstens drie opnames die of gecommercialiseerd, of uitgezonden werden.

Dien je aanvraag om vennoot te worden in via de PlayRight portal. Het aanvraagformulier vind je in het menu “Gegevens”, op de tab “Vennoot”. Eens je Account Manager bevestigt dat je voldoet aan de voorwaarden, vragen we je om eenmalig een PlayRight-aandeel ter waarde van 49,57 euro te kopen. Alle informatie hierover is ook beschikbaar op onze website.

ALGEMENE VERGADERING EN RAAD VAN BESTUUR

Een vennoot kan zich ook kandidaat stellen en lid worden van onze Raad van Bestuur, tijdens de volgende Algemene Vergadering op maandag 18 juni 2018.

Wil je deelnemen aan de volgende Algemene Vergadering van PlayRight op 18 juni 2018? Dan moet je aanvraag tot vennoot betaald zijn voor 17 maart 2018. Na deze deadline kunnen we niet garanderen dat je dit jaar nog kan deelnemen aan de Algemene Vergadering.

Vennoot worden blijft natuurlijk ook daarna nog mogelijk, via een aanvraag op je onlineportal.

sluiten

Inloggen Lid worden