HERINNERING – Federale vergoeding: Forfaitaire vergoeding van €150

24 januari 2022

PlayRight heeft namens de uitvoerende artiesten een vergoeding ontvangen van de federale overheid voor het verlies aan inkomsten uit naburige rechten in 2020 en 2021 ten gevolge van de gezondheidsmaatregelen. Zoals we eind vorig jaar hebben gecommuniceerd, gaat PlayRight nu over tot de verdeling van deze forfaitaire vergoeding voor acteurs en muzikanten.

De regeling voorziet een forfaitaire vergoeding van €150 per artiest en per referentiejaar (2020 en 2021) voor de volgende twee scenario’s:

  • als de productie van een audiovisueel werk niet kon plaatsvinden in 2020 en/of 2021;
  • als de release van een album in 2020 en/of 2021 werd uitgesteld of geannuleerd.

Wie komt in aanmerking?

Artiesten wiens fiscale woonplaats in België is. Zowel PlayRight-leden als niet-leden komen in aanmerking.

Hoe kan je deze vergoeding krijgen?

Als je dit nog niet gedaan hebt, dien je ten laatste tegen maandag 31 januari 2022 een aanvraag in te dienen via e-mail naar rp@playright.be met als onderwerp “federale vergoeding – artikel 8”, vergezeld van de nodige bewijsstukken.

De annuleringen van concerten tellen niet mee. De regelgeving voorziet een forfaitaire vergoeding van €150 als een opname of de release van een album of film werd uitgesteld of geannuleerd in 2020 en/of 2021. Als het concert werd opgenomen, moet dit in het kader zijn van een heruitzending of het uitbrengen van een album.

Bij de aanvraag voor deze forfaitaire som moeten de nodige bewijsstukken toegevoegd worden. Een bewijs kan, bijvoorbeeld, het contract zijn met de producer, met de opnamestudio, de aankondiging van de release of het uitstellen van de release van het album of de film en/of serie (publicatie, e-mailcorrespondentie, etc.).

sluiten

Inloggen Lid worden