PLAYRIGHT+ NOODFONDS JANUARI: AANVRAAG INDIENEN

25 januari 2022

Het PlayRight+ noodfonds gaat ook in 2022 door. Werden (sommige van) jouw activiteiten als uitvoerende artiest geannuleerd in januari 2022? Dien je steunaanvraag NU in!

Na een aankondiging van opnieuw strengere maatregelen voor de cultuursector, besliste PlayRight begin dit jaar om het noodfonds ook in 2022 te verlengen. Werden bepaalde van jouw activiteiten (evenementen, concerten, opnames, etc.) geannuleerd in januari? Dan kan je steun aanvragen!

De regels blijven hetzelfde. Er is echter één groot verschil met 2021: in 2022 is het fonds beschikbaar voor alle artiesten die al aangesloten waren bij PlayRight vóór 20 november 2021, en ook voor artiesten die een aanvraag tot lidmaatschap hebben ingediend vóór die datum.

Dus, je kan nu steun aanvragen voor alle activiteiten die werden afgelast in januari 2022.

Deadline = 13 februari 2022.

REMINDER: We geven een kort overzicht van de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen. Het noodfonds is voor elke uitvoerende artiest die:

  • aangesloten is (of een lidmaatschapsaanvraag ingediend heeft) bij PlayRight voor 20 november 2021;
  • deelgenomen heeft aan ten minste drie gecommercialiseerde opnames die volgens de Belgische wet naburige rechten genereren. Deze opnames dienen aangegeven of meegedeeld te zijn vooraleer de steunaanvraag werd ingediend;
  • in een maand waarvoor steun wordt aangevraagd (januari 2022) door de COVID-19 crisis slachtoffer is geworden van een annulatie in België van: opnamedagen (die volgens de wet naburige rechten genereren), concerten, theater, dans of circusvoorstellingen.

AANVRAAG INDIENEN

Alle details, voorwaarden en de link naar het online aanvraagformulier vind je hier:

https://playright.be/noodfonds-kunstenaars/

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden