HET REPERTOIRE IN JE ONLINE DOSSIER BIJ PLAYRIGHT

14 oktober 2016

Een artiest kan, als lid van PlayRight, via zijn online dossier in de PlayRight Portal de opnames waaraan hij/zij meewerkte aangeven. Die aangiftes vormen het repertoire, de basis voor het berekenen van de naburige rechten.

Naast het repertoire zijn de speellijsten een belangrijke parameter voor de verdeling van rechten. Op basis van de speellijsten kan PlayRight bepalen of het repertoire weinig tot heel veel verspreid werd. Wil een artiest een overzicht van zijn repertoire raadplegen dan kan dat via zijn online dossier waar hij de lijst van aangiftes, gerangschikt per type en per opnamejaar kan zien.

In dat online dossier zijn er mogelijk nog twee andere “repertoires” terug te vinden, in de linker kolom bovenaan:article_repartoire_nl_1

  • Aan te vullen bijdragen
  • Te valideren bijdragen

Wat zijn dat eigenlijk?

“Aan te vullen bijdragen” bevat een overzicht van aangiftes van opnames uit het verleden waarvoor PlayRight vandaag extra informatie nodig heeft om zo de rechten correcter te kunnen berekenen. Leden hebben de mogelijkheid na te kijken voor welke opnames er informatie ontbreekt, ze aan te vullen en te bevestigen. Deze lijst verdwijnt wanneer alles behandeld is.

 “Te valideren bijdragen” is een lijst van opnames die in het verleden op basis van research aan het dossier werd toegevoegd. Die bijdragen werden nooit aangegeven. Het zijn géén aangiftes en ze worden dus niet meegenomen in de berekening van de rechten. Staat zo’n lijst vermeld in het online dossier dan kan de artiest nakijken of de informatie klopt en indien nodig die ook aanvullen of corrigeren. Pas wanneer er daarna op “goedkeuren” geklikt wordt, krijgen we een aangifte. Tot dan worden er geen rechten voor die opnames afgerekend. Bevat de lijst opnames waaraan de artiest niet meewerkte dan kunnen die verwijderd worden. Ook hier, als de volledige lijst is behandeld, verdwijnt hij. Wat werd bevestigd is als aangifte terug te vinden in het repertoire.

We roepen onze leden dus op deze twee bijkomende “repertoires” zeker na te kijken met het oog op de nakende deadline van 31 december 2016. Zo kunnen we vermijden dat er rechten niet worden afgerekend.

 

Share This :

Gerelateerde items





sluiten

Inloggen Lid worden