Kortfilmavond Court & Kort

5 augustus 2021 - 19:00

Nieuw: Belgische kortfilmavond! Op 5 augustus presenteren platform Cosmos-Kosmos en het nieuwe filmtijdschrift Fantômas een avond met recente Belgische kortfilms in de Brusselse Palace. Dit project wordt ondersteund door PlayRight+.

Cosmos-Kosmos.be is een tweetalig platform voor artistieke projecten-in-wording. Samen met het nieuwe filmtijdschrift Fantômas organiseert het platform een kortfilmavond waarbij een fantastische selectie aan recente Belgische films zal worden vertoond. Thema? Communicatie, of het vertellen van wat eigenlijk niet overdraagbaar is, en dat via film. Telkens raakt het banale aan het urgente. Telkens staat er iets op het spel.

DE FILMS

Mono No Aware – Amina Hadji

Jonge vrouwen delen hun ervaringen en gevoelens. Enkele ogenblikken nadat ze ernaar geluisterd heeft, speelt een actrice deze verhalen na. De herinneringen, zowel intiem als collectief, versmelten met elkaar, komen tot leven en verdwijnen even snel.

Mono No Aware – Amina Hadji

Monachopsis – Liesbet Van Loon

Debbie kan moeilijk een band vormen met anderen. Ze voelt zich niet op haar plaats. Wanneer er eindelijk iemand tot haar doordringt, wil ze die nieuwe vriendin voor zich alleen houden.

Monachopsis – Liesbet Van Loon

Holiday – Michiel Dhont

De familie van de 26-jarige Maurice organiseert een weekendje weg. De machtsverhoudingen tussen de generaties lijken vervaagd, maar is hij bereid om, net als de anderen, de schijn hoog te houden?

Holiday – Michiel Dhont

So We Live – Rand Abou Fakher

Een schijnbaar normale avond bij een familie in oorlogsgebied. Het ene moment oogt heel alledaags, het andere gaat het enkel om overleven.

So We Live – Rand Abou Fakher

Parler de la Pluie et du Beau Temps – Geertrui De Vijlder

zeggen zonder te spreken
luisteren zonder te horen
proeven van een taal
begrijpen hoeft niet
kijk en zie, laat de gebaren vertellen

Parler de la Pluie et du Beau Temps – Geertrui De Vijlder

Extra leuk: Bij de vertoning op 5 augustus komen de makers zelf meer toelichting geven bij hun films.

KLIK HIER VOOR MEER INFO & TICKETS

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden